Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta popular
Salt diu "SÍ" al desenvolupament urbanístic de la Zona Sud en una jornada marcada per la participació

Tothom ha destacat l'àmplia participació del veïnat en una consulta d'aquest tipus. Al llarg del dia es van formar cues davant de les urnes per a votar

25/09/2016 Política

Amb una participació 21,5%, el veïnat de Salt s'ha pronunciat majoritàriament a favor del desenvolupament urbanístic de la Zona SUd amb el 87,6% dels votants davant l'11,9% que ho ha rebutjat, mentre que el 0,5% restant han estat vots en blanc o nuls.

Aquest "SÍ" rotund dóna via lliure al consistori perquè reformi el pla urbanístic del sud de la ciutat que permetrà, entre d'altres, que Ikea pugui construir una nau on vendre els seus productes. 

La jornada ha estat marcada per la participació. Així ho remarcava Independents per Salt-CUP en la seva pàgina de Facebook, partidaris del "No",  "Ha guanyat el Sí al desenvolupament de la Zona Sud de #Salt però més enllà dels resultats ens quedem amb la participació de la gent que a superat les expectatives". 

Mediàticament la campanya s'ha centrat a favor o en contra de la instal·lació d'Ikea

A la consulta es tractava de respondre amb un Sí o un No a la pregunta «Estàs d'acord en que l'Ajuntament de Salt promogui aquesta modificació del planejament del sector sud en aquests termes?»

Per poder respondre, la pregunta té un preàmbul on s'explica què significa votar "sí" o "no".

Votar "sí" a la modificació -segons explica el text de la proposta- vol dir que es «planteja revisar i replantejar el plantejament urbanístic del nostre municipi en els termes següents:

1) Permetre urbanísticament la implementació de grans equipaments comercials.
2) Establir un àmbit de desenvolupament industrial i comercial.
3) Limitar el nombre d'habitatges de nova construcció al mínim exigible legalment.
4) Preveure un espai de reserva per a possibles equipaments hospitalaris i educatius».

Per contra, votar "no" a modificar el planejament vigent «passa per:

1) No permetre la implementació de grans equipaments comercials.
2) Aturar d'entrada qualsevol desenvolupament fins que s'esgoti el sòl disponible actualment per revisar i replantejar el creixement urbanístic del nostre municipi.
3) Estudiar quina activitat econòmica volem per al futur d'aquesta zona amb criteris de proximitat i estabilitat».


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid