Turisme Massiu
Vora 10.000 signatures per protegir el Parc de Ses Salines d'Eivissa de l'ancoratge de vaixells

L'impulsor de la petició ha reclamat que el Parc Natural té els mecanismes per «salvaguardar els valors ambientals a protegir».

26/08/2016 Drets i Llibertats

Més de 9.600 persones han signat la petició perquè es prohibeixin a Eivissa els fondejos al Parc Natural de Ses Salines. La iniciativa ha estat creada per Xavier Llobet, qui ha assegurat que «Eivissa és una destinació turística estiuenca molt popular», segons informa dBalears

No obstant això, «el Parc Natural Ses Salines té un problema:les institucions estan abandonant el Parc Natural de Ses Salines d'Eivissa i Formentera permetent que cada vegada més vaixells es concentrin a la zona, contaminant les seves aigües i produint un impacte mediambiental nefast», ha explicat.

L'impulsor de la petició ha reclamat que el Parc Natural té els mecanismes per «salvaguardar els valors ambientals a protegir». «Les institucions implicades han fet declaracions, propostes i manifestacions que no prosperen i tampoc es tradueixen en mesures efectives i concretes que evitin l'alta concentració d'embarcacions, que augmenta cada any que passa», ha reiterat.

El creador de la petició també ha considerat que «els esforços dels vigilants del Parc Natural de Ses Salines per evitar els fondejos il·legals sobre les prades de posidònia oceànica no semblen ser corresposts per l'Administració autonòmica, que deixa pràcticament impunes els danys que s'ocasionen a aquest tresor». Fins i tot la Guàrdia Civil, segons ha explicat, ha denunciat alguns d'aquests vaixells que practiquen el fondeig.

La campanya es complementa amb dos vídeos, un de l'impulsor de la petició i un altre que es pot visualitzar en el Facebook de Change.org i que ja han vist més de 230.000 persones.