Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fotoperiodisme
Perpinyà Visa pour l'Image: 22 exposicions per mostrar el món tal com és

El Festival Internacional de Fotoperiodisme que va començar dissabte passat a Perpinyà i  es pot visitar fins l'11 de setembre. Enguany en la seva 28a edició s'han remarcat els conflictes migratoris i els diferents atemptats que han tingut arreu del món.

30/08/2016 Comunicació

Durant aquests dies, Perpinyà és la capital mundial del Fotoperiodisme amb la 28a edició de "Visa per la imatge". La mostra aplega imatges de 22 periodistes. Destacant el treballs de dos fotògrafs grecs, Yannis Behrakis i Aris Messenis que han immortalitzat el drama dels refugiats sirians des de fa més de tres anys dels refugiats que s'ofeguen al mar Mediterrani a l'intentar escapar dels bombardejos sirians i el treball de Marie Dorigny, que se centra en les dones exiliades.

Felipe Dana ha captat la problemàtica que causa microcefàlia en els nadons; Dominic Nahr la violència, la fam i les malalties que afecten el sud del Sudan, l'estat més jove del món; Niels Ackermann amb els nens de Txernòbil arriben a ser grans; Marc Riboud que recull el món de la bipolaritat de la Guerra Freda que els enemics més visibles i Peter Bauza que denuncia la doble cara del Brasil: mentre s'inverteixen milions en grans infraestructures esportives, centenars de famílies malviuen en edificis ocupats pels "sense sostre", entre altres. 

A tot això cal remarcar que per primera vegada, el festival es desenvolupa enmig de fortes mesures de seguretat a causa de l'amenaça terrorista. Com està passant amb altres esdeveniments a França, les autoritats han estabert durant aquests quinze dies forts dispositius de seguretat.

L'any passat, el certamen va assolir la xifra rècord de visitants arribant a les 238.000 persones, un 27% d'increment respecte a l'any anterior.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid