Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme Massiu
La premsa internacional alerta de la saturació turística que pateix Eivissa
22/08/2016 Drets i Llibertats

La pressió que suporten les platges de les Pitiüses no cessa. Durant aquest mes d'agost s'està convertint en una imatge habitual la de platges en l'horitzó de les quals ja no es veu el mar, sinó una línia d'embarcacions fondejades que amb prou feines deixen buit perquè entre alguna més. Els casos més flagrants són els de arenals com Ses Salines, Cala d’Hort, Cala Vedella o Cala Bassa on, com s'aprecia en les fotografies, amb prou feines entren més iots i els que hi ha s'apropen cada vegada més a la zona de bany, segon informa Nou Diari

El problema no afecta solament a la qualitat de les aigües de bany i a les prades de posidònia, sinó als propis usuaris de les platges, que cada vegada compten amb menys espai en el qual poder donar-se un bany. I és que les embarcacions que s'apropen a aquestes zones, no sempre respecten la zona de boies fitades per al bany i tracten d'apropar-se cada vegada més a la costa per pdoer fer ús dels serveis que ofereixen els beach clubs i els restaurants a peu de platja, de fet alguns d'ells fins i tot ofereixen servei directe als iots.

a saturació no es viu solament en l'aigua, també en la sorra, on durant el mes d'agost es fa cada vegada més difícil trobar un buit en el qual ‘plantar’ la tovallola en unes platges plenes de gom a gom, ja no solament d'hamaques i ombrel·les, també d'elements com a llits balinesas, taules o hamaques que compten amb matalassos i cortines, amb la consegüent dolenta imágen que es dóna als turistes que encara busquen en les Pitiusas un recés de pau i tranquil·litat per passar unes vacances en família.

Una situació sobre la qual no solament s'ha alertat des de la pròpia illa com han fet ja el Consell insular, la PIMEEF o la Cambra de comerç, també ha saltat a la premsa internacional, on es fan ressò de la saturació que sofreix Eivissa en els mesos centrals de la temporada. Periòdics com el ‘Daily Mail’ o ‘The Sun’ posen en dubte la capacitat dels serveis bàsics i les infraestrucutas de la illa per fer front a aquest al·luvió de turistes.

Segons els tabloides britànics, Eivissa “afronta un estiu asfixiant que manté a la illa a la vora del col·lapse”, fins i tot adverteixen als potencials visitants de la “perillosa massificació” que es viu durant els mesos de juliol i agost i els recomanen buscar altres destinacions turístiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid