Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència masclista
La CUP davant la carta oberta denunciant assetjament sexual a Tarragona
23/08/2016 Gènere
En relació a la carta oberta dirigida a l'Ajuntament publicada per alguns mitjans «Respecta'm, respecteu-nos!», la CUP de Tarragona ha manifestat, en primer lloc, absoluta solidaritat amb la veïna de Tarragona, i companya de la nostra assemblea, que ha tingut la valentia de denunciar l'assetjament del qual va ser víctima la matinada del 18 al 19 d'agost.

En segon lloc, ha remarcat el contundent rebuig envers totes les agressions sexuals, independentment de la seva intensitat, la majoria de les quals no són denunciades, i emplaça a tothom que n'hagi estat víctima a denunciar-ho i fer-ho públic, perquè el primer pas per a l'eradicació de les violències masclistes és la seva visualització i acabar amb la normalització en la que es refugien.

Per últim, la CUP  ha exigit a l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona que informi sobre les actuacions que s'han dut a terme en el marc de la campanya Respecta'm per tal de conscienciar sobre el seu contingut i objectius als agents de la policia local, així com altres actors importants en la prevenció de les conductes masclistes en l'oci nocturn (com ara els organitzadors dels actes festius, els professionals de la restauració, el conjunt de voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja, etc.)

La CUP considerem greu, inacceptable i preocupant la negligent actuació policial, que no només no va actuar sinó que fins i tot va treure importància a l'assetjament denunciat, essent-ne còmplice i, concretament, l'actitud racista d'un dels agents. En aquest sentit exigim a l'equip de govern que informi de quines diligències s'han dut a terme per a depurar responsabilitats davant la denegació d'auxili denunciada en la carta oberta, per part d'agents de la Guàrdia Urbana. Així com quines actuacions durà a terme per evitar que a les festes de Santa Tecla es repeteixi un fet tan greu com aquest.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid