Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#UCEstiu
El 67% dels alcaldes nord-catalans demanen afegir-hi el terme de "Pays Catalan" al nom de la macroregió

El govern francès aposta pel nom d'Occitània  que va ser el més votat en la consulta del 25 de juny, però els nord-catalans no se senten identificats i demanen afegir-hi el terme de Pays Catalan.

19/08/2016 Política

El nom d'Occitània per anomenar la macroregió, que inclou Catalanya Nord, en el marc de nova distribució regional imposada des de París ha sacsejat als catalans del nord de l'Albera. Nombroses han estat la protestes, molt especialment des dels municipis, com s'ha vist en els darrers mesos amb rètols de ‘Pays Catalan’ a les entrades de municipis nord-catalans en protesta pel nom de la regió.

Aquesta revolta s'ha vist reflectida també aquest dijous en un acte a la Universitat Catalana (UCE) de Prada de Conflent on s'ha comentat que 147 alcaldes de 220 han signat a favor d'un recurs-contenciós en la línia de la mobilitzacions realitzades fins ara. Això representa el 66% dels municipis nord-catalans. També s'ha donat a conèixer  l'associació Recurs per Occitània-País Català. L'entitat reclamarà a les autoritats franceses que acceptin que la macroregió afegeixi aquesta terminologia, per tal d'acontentar tant occitans com catalans.

A l'acte, Joan Becat de la Universitat de Perpinyà ha manifestat que es guanyarà la partida i que la macroregió serà batejada com "Occitania-Pays Catalán". També ha recorcat que  l'Estat francès ja va incloure el terme 'Rosselló' al nom de Llenguadoc, quan el territori de l'antiga regió es coneixia tan sols amb aquest nom.

Becat ha informat format l'associació Recurs per Occitània-País Català. L'entitat reclamarà a les autoritats franceses que acceptin que la macroregió afegeixi aquesta terminologia, per tal d'acontentar tant occitans com catalans.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid