Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
EH Bildu manté a Otegi: «Resignar-nos no va en la nostra cultura política»

La formació ha anunciat la via judicial (recurs) i també política davant la inhabilitació d'Arnaldo Otegi acceptada avui en primera instància per la Junta Electoral de Guipúscoa. Oihane Zabaleta i Oskar Matute han deixat clar que Otegi segueix sent candidat a lehendakari perquè ho han triat les bases i perquè està en joc el dret de la ciutadania a decidir.

24/08/2016 Internacional
EH Bildu ha ratificat a Arnaldo Otegi com a candidat a lehendakari després de l'acceptació de la inhabilitació plantejada per l'Audiència Nacional espanyola comunicada avui per la Junta Electoral de Guipúscoa. Això es tradueix en dues vies: d'una banda, el corresponent recurs, amb el qual de ser necessari s'arribaria fins al Constitucional («som repetidors en això», ha ironitzat Oskar Matute recordant l'ocorregut amb Bildu en 2011). I per un altre, la batalla política, perquè EH Bildu reivindicarà el dret de la ciutadania basca a decidir lliurement qui vol que sigui lehendakari, sense acceptar vetos aliens, segons informacions publicades a NAIZ:

«Resignar-nos no va en la nostra cultura política», han remarcat Matute i Oihane Zabaleta en una roda de premsa en Donostia. Han incidit que «el problema aquí no és Arnaldo sí o Arnaldo no, ni tan sols EH Bildu sí o EH Bildu no, sinó que volem viure en democràcia i sense imposicions. Solament demanem tenir les mateixes condicions que la resta, que el tauler de joc sigui igual per a tots». I han llançat una pregunta: «Està la societat basca disposada a acceptar que algú pugui decidir què rivals electorals vol tenir davant?».

El recurs davant la Junta Electoral es presentarà matí o passat. No han donat més informació sobre aquest tema, perquè l'equip jurídic ho està analitzant. «Serà el millor recurs possible, estem convençuts que la llei ens vas agafar», han dit Matute i Zabaleta.

Han posat l'accent, a més, en què mentrestant no van a deixar d'explicar el seu projecte, el seu model per al país, que és el que s'hagués d'estar debatent a un mes escàs del 25 de setembre: «Ens anem a bolcar en això. I serà un projecte il·lusionant, així ho estem constatant»..
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid