Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Cervera sotmet la Monarquia a judici històric

La presentació de l’exposició de l’ANC “Un Estat autoritari” ha comptat amb la presència d'un elefant de mida natural reforça l’aire festiu i reivindicatiu

19/08/2016 Política
Un elefant de mida natural reforça l’aire festiu i reivindicatiu de la presentació de l’exposició de l’ANC “Un Estat autoritari”, que ha acabat amb una conferència de l’Historiador Agustí Alcoberro.
 
L’ANC ha organitzat avui divendres un judici històric a la Monarquia Espanyola a la Plaça Universitat de Cervera en la forma d’una mostra d’art al carrer titulada “Un Estat autoritari”. La peça més destacada és un elefant de fibra de vidre de mida natural que simbolitza els abusos dels Caps d’Estat Espanyol durant els darrers 300 anys.

El professor d’Història per la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro, ha reblat la presentació amb una conferència en què ha recordat que la legitimitat de la família Borbó “se sustenta en la Guerra de Successió i la Guerra Civil, que acaba amb l’experiment republicà a l’Estat Espanyol”. Alcoberro també ha explicat a un públic d’uns centenars de persones que Catalunya no és independent “perquè Espanya va viure al marge de la història europea durant el segle XX, quan es van produir tots els processos d’autodeterminació moderns”.

Cervera ha obert un nou cap de setmana reivindicatiu de l’ANC, que portarà l’exposició “Un Estat autoritari” a Manresa (dissabte) i Vilanova i la Geltrú (diumenge). Aquests actes formen part de la campanya d’estiu de l’entitat, enfocada a la construcció de la República Catalana.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid