Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa Major
Xàtiva manté la programació de Fira sense espectacles taurins a la plaça de bous

El jutge ha condemnat l’Agrupación de Profesionales Taurinos Luchadores per haver demanat la suspensió cautelar de l’acte administratiu pel qual l’Ajuntament de Xàtiva prohibiria les corregudes de bous a la ciutat. 

27/07/2016 Cultura
Xàtiva manté la programació de Fira sense espectacles taurins a la plaça de bous Xàtiva manté la programació de Fira sense espectacles taurins a la plaça de bous

L’Ajuntament de Xàtiva ha tancat la programació oficial d’espectacles per a la plaça de bous durant la Fira d’Agost 2016 entre els quals no s’inclouen espectacles taurins. D’esta forma l’ajuntament manté l’anunci que va fer de no incloure els bous dins la programació oficial de la Fira al recinte municipal, mentre cal recordar que estos no estan prohibits si els impulsa una iniciativa privada, segons la informació apareguda a Comarcàlia.info.

D'altra banda, segons una informació apareguda a La Veu del del País València apunta que el magistrat del Jutjat n.5 del Contenciós-Administratiu de València ha condemnat l’Agrupación de Profesionales Taurinos Luchadores a pagar les costes del procés pel qual demanava la suspensió cautelar de l’acte administratiu pel qual l’Ajuntament de Xàtiva prohibiria les corregudes de bous a la ciutat. El jutge, que condemna a un màxim de 100 euros el col·lectiu taurí, ha emés la resolució després que la mateixa agrupació haja desistit en la presentació del recurs.

La marxa enrere de l’Agrupación de Profesionales Taurinos Luchadores es fa després que davant de la presentació del recurs, l’Ajuntament de Xàtiva al·legara que no hi havia tal acte administratiu de prohibició, sinó que hi havia una decisió política de l’equip de govern de no programar per a la Fira corregudes de bous a la plaça en base a la consulta popular que es va mostrar contrària a incloure aquests espectacles en la programació oficial. A més, des de l’ajuntament s’apuntava que els taurins no podien demanar la suspensió d’un acte administratiu que no existia i que l’única documentació que aportaven per al recurs eren fotografies de retalls de premsa del diari Levante-EMV.

La retirada del recurs i la condemna del jutge també fan trontollar la querella criminal presentada contra l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà (PSPV) i els tinents d’alcalde Miquel Lorente (EU) i Cristina Suñer (Compromís), ja que aquesta es basava en l’acusació de prevaricació, acusació que perdria la seua substanciació en no haver cap acte administratiu prohibitiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid