Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Violència espanyolista a les Santes de Mataró

Les tres noies han patit contusions i blaus a diverses parts del cos, a causa de l'agressió de motivació espanyolista

27/07/2016 Drets i Llibertats

El digital Aradiari.net ha informat que dilluns a la nit van ser agredides tres noies d'uns 19 anys durant els actes previs a les Santes de Mataró.

Segons el digital, l'agressió física estava motivada pel fet que les noies cantaven en català.

Els fets van tenir lloc prop de la platja de Mataró: "Les noies cantaven una cançó típica de les festes quan de sobte dos nois més grans que elles i dues bessones que els acompanyaven els van atacar violentament, amb cops de peu i cops al cap i tot. Els agressors cridaven “catalufas de mierda” i “esto es España“. Les noies van acabar amb contusions i blaus a diverses parts del cos i tenen previst presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra. Malgrat que molta gent passava per la zona en el moment de l’agressió ningú no va intervenir-hi."

Mataró, niu de feixistes?

Convé recordar que la ciutat de Mataró ha mantingut històricament un nucli de membres ultradretans organitzats, ja des dels anys 70. Un cas és el del número 2 de la llista de Ciutadans (C's) a Mataró, Juan Carlos Ferrando, antic militant de la Falange Auténtica de las JONS, i que després ha estat portaveu i coordinador de Ciutadans, i abans membre del PP, i candidat falangista a les eleccions generals del 1979 per FE de las JONS.

En aquest sentit cal recordar l'atac espanyolista contra l'acte que Súmate que es va realitzar a Mataró el desembre de 2013: amb crits d' "Arriba España" van rebentar l'acte independentista i van llençar-hi gasos contra les persones que assistien a l'acte.

Mataró a ser durant els anys 70 una ciutat aterrida per la presència i les accions del terrorisme ultra. Els actes de Fuerza Nueva, Falange o el grup GAS (Grupos de Acción Sindical) hi van protagonitzar nombroses accions violentes. La més greu va ser el segrest i assassinat de dues persones a Mataró el 20 de novembre de 1980 per membres de Fuerza Joven (FJ), les joventuts de FN, que aleshores dirigien persones que actualment formen part de C's o del PP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid