Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga 29M
Satisfacció per l'absolució de Roger i Saturnino, vaguistes del 29M

S'ha conegut amb satisfacció l'absolució dels dos vaguistes encausats, Roger Sànchez i Saturnino Mercader, després de les absolucions d'altres vaguistes detinguts o encausats pel 29M

06/07/2016 Laboral

Els moviments polpulars i sindicals que van donar suport a la vaga del 29M han celebrat amb satisfacció l'absolució dels dos vaguistes encausats.

El jutjat penal número 2 de Barcelona ha considerat que el testimoni de dos agents de la Guàrdia Urbana de Sant Andreu de Palomar no era suficient "per enervar la presumpció d'innocència que empara els acusats", i ha absolt Roger Sànchez i Saturnino Mercader.

Sànchez i Mercader van ser processats per de la seva participació en la vaga general del 29 de març de 2012 contra la reforma laboral.

La sentència absolutòria era del 29 d'abril, però va ser comunicada fa dos dies, el 4 de juliol. Ara bé, des del març de 2012, els acusats s'enfrontaven a una petició de pena d'entre 2 i 6 anys de presó per activitat durant aquella vaga general

El cas de s'ha anat esllenguint durant aquests anys, mentre passaven els mesos. La vista del judici que es va realitzar el març passat va acabar amb una petició fiscal d’un any per desobediència per cadascun d’ells. Quatre anys després del 29M de 2012, es va veure que les peticions de penes tenien molt poc a veure amb la realitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid