Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pi de les Tres branques
Pep Musté "ara és l'hora del Principat, però la gran victòria serà quan ens confederem els Països Catalans"

Musté ho va dir durant la seva intervenció al Pi Jove de les Tres Branques. També va recordar a les persones que han deixat la seva emprempta en la lluita i que no podran veure l'assoliment de la Independència. (tot el discurs) (Fotografies)

19/07/2016

Centenars de persones van participar ahir al 37a edició de l'Aplec del Pi de les Tres Branques al Pla de Campllong al terme municipal de Castellar del Riu. L'acte com ja es tradicional va comptar amb parlaments de representants d'entitats d'arreu dels Països Catalans que li van donar com és habitual un tarannà reivindicatiu dins del marc dels anhels de llibertat del conjunt de les classes populars catalanes.

No hi va faltar l'ambient lúdic i festiu d'una diada que relliga la nació sencera amb els castells de colla castellera de Berga, la dansa dels cascavells de la mà dels trabucaires Tro Gros de Súria, i posteriorment la lectura teatralitzada del poema de Jacint Verdaguer. Així com les tradicionals ofrenes al voltant de l'arbre monumental que simbolitza els Païso Catalans.

Pel que fa als parlaments, l'escriptora i vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana al País Valencià, Gemma Pasqual va indicar que el Principat havia de fer un bons fonaments per saber aglutinar a la resta de la nació. En aquesta línia va afirmar que no s'havia de sentir estrangera en el seu propi país. També va remarcar que si "Nosaltres hem de vindre i vosaltres heu de baixar".

De l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, va apuntar que la via cap la independència del Principat "ens està espavilant" a la resta de la nació. El coordinador de la Institució Cultural de la Franja, Paulí Fontoba, va denunciar  les estratègies de l'estat espanyol per acabar amb el català i de passada amb els Països Catalans.

La representant de Catalunya Nord, Daniela Grau, va criticar la política del govern francès en el sentit que vulnera més drets que l'espanyol pel que fa a la llengua i el país.  De l'Assemble Nacional catalana ANC), l'historiadors Agustí Alcoberro , va fer una crida a no defallir ja que la independència "és a tocar".

A continuació, des del Pi jove, membres del Casal Panxo de Berga van remarcar en la necessitat d'omplir de contingut la república catalana. Per la seva banda, l'històric militant de l'esquerra independentista, Pep Musté va remarcar que "ara l'hora del Principat però la gran victòria serà quan ens confederem els Països Catalans".

Musté també va recordar que si estem en aquest punt per què hi ha hagut una lluita de fan anys i amb un to emotiu va esmentar algunes de les persones que ens han deixat pel camí i que no veuran la victòria: "Jo sóc militant de l ́esquerra independentista de fa molt temps i crec que ho seré fins que em mori i n ́estic molt orgullós perquè des d ́aquí s ́ha forjat aquesta lluita incansable que ens ha portat aquí i ho dic perque alguns ens volen fer creure que gràcies a certs polítics estem on estem. No és veritat, estem aquí gràcies a la gent que ha donat la vida d ́una manera o d ́una altra per arribar aquí. És evident que per fer el pas ens necessitem tots però ningú hauria d ́oblidar als que ja no són aquí avui, els que no podran viure aquest moment històric, a la gent anònima i no tant anónima que ha continuat la lluita des del 1714 i menys oblidar als darrers temps ens van deixar lluitant per una Terra Lliure com Martí Marcó, Quim Sanchez, Fèlix Goñi, Toni Villaescusa, Josep Maria de Calasanç, Cala, Antoní Messeguer per posar uns dels molts exemples que podriem posar". 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid