Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
NORUEGA
Noruega li vol regalar una muntanya a Finlàndia pel seu “aniversari”

El Govern de Noruega va confirmar que pel centenari de la independència de Finlàndia, l'any vinent, s'està considerant la possibilitat de moure la frontera, regalant al seu país veí una muntanya (que seria el punt més alt). De fet la muntanya no és ni noruega ni finlandesa ja que és lapona.

30/07/2016 Internacional

El primer ministre noruec, Erna Solberg, ha declarat a l'emissora nacional NRK, que encara no s'ha pres una decisió, ja que hi ha algunes dificultats formals (com que el primer article de la constitució afirma que el país és un regne ‘lliure, independent i indivisible’), però que s'està buscant una solució.


A 1.324 metres sobre el nivell del mar, al punt més alt a Finlàndia es troba un dels cims de la muntanya coneguda com Hálditšohkka, que al seu torn forma part d'una molt més gran anomenada Halti, a més de 200 milles al nord del cercle polar àrtic. De fet la muntanya no és ni noruega ni finlandesa ja que és lapona.


"Geogràficament parlant la muntanya Halti té dos cims, un a Finlàndia i un a Noruega, el que es proposa és que Noruega cedeixi el seu cim a Finlàndia", va explicar la cadena NRK. El cim "seria un regal meravellós per a la nostra nació germana", va dir l'alcalde de Kåfjord (municipi on hi ha el cim), Svein Leirós, qui amb altres polítics locals ha escrit al govern a Oslo per expressar el seu suport entusiasta al pla. L'autor de la idea és un geofísic de nom Bjørn Geirr Harsson, de 76 anys, que es va assabentar que el 6 de desembre de 2017 és el centenari de la independència de Finlàndia de Rússia (Noruega es va independitzar de Suècia l’any 1905).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid