Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Prada de Conflent
La UCE se centrarà en Ramon Llull, l'eix Mediterrani i el procés cap a la ruptura

Commemora enguany el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, el centenari de la mort d'Enric Granados, els 40 anys del Congrés de Cultura Catalana i el 80 aniversari del naixement de Max Cahner.

08/07/2016 Cultura

Sota el lema "L'eix Mediterrani: camins de mar, terra i cultura", la XLVIII Universitat Catalana d'Estiu (UCE) se celebrarà del 16 al 23 d'agost en Prada del Conflent (Catalunya Nord) i girarà a l'entorn de la vigència de Ramon Llull, l'Eix Mediterrani i el procés de Catalunya cap a la Independència.

Enguany es compta amb un pressupost de 423.000 euros, que surten de subvencions bàsicament de la Generalitat de Catalunya i les quatre Diputacions de Catalunya. Matricular-s'hi val 420 euros. Per primera vegada, els assistents podran allotjar-se al Centre Pau Casals-Canigó, un alberg amb 68 places. I també per primer cop s’atorgaran totes les 40 beques de la Generalitat per assistir als cursos. L’edició d’enguany s’ha presentat aquest dimecres a la Sala Puig i Cadafalch de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona.

Els actes i les commemoracions comencen el dia 17, a les 17 h, amb 'Als 40 anys del Congrés de Cultura Catalana: cal repensar el país'. La segona commemoració tindrà lloc el 19 d’agost, a les 12 h del matí, amb ' Vigència de Ramon Llull. Als 700 anys de la seva mort'. Anirà a càrrec del director general de Cultura del Govern Balear, Jaume Gomila. El 21 d’agost se celebrarà l’acte en record de Max Cahner, editor, activista i polític. En aquest cas, els ponents no s’han concretat encara. L’últim acte commemoratiu, el dia 22 d’agost, serà ' La cara amagada d’Enric Granados. Als cent anys de la mort'.

La matrícula ja està oberta i cal tenir en compte que enguany l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) oferirà unes 40 beques per cobrir el 75% del cost de matriculació, estada i manutenció, per a estudiants matriculats o prematriculats (de 18 a 30 anys) en alguna de les 21 universitats de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU). Quan la inscripció sigui oberta al web de l’AGAUR, el secretariat de l’UCE s’adreçarà als sol·licitants demanant-los que hi facin la sol·licitud.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid