Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Parlament
La CUP-CC demana la creació d'una Banca Pública catalana

La Banca Pública catalana hauria de dedicar la seva activitat bancària "al bé comú i regir-se pels principis de la banca ètica."

21/07/2016 Economia

La CUP-Crida Constituent ha presentat una moció, que serà discutida en el ple que comença el 26 de juliol, on es demana que l'Institut de Finances de Catalunya es transformi en una Banca Pública. Moció subsegüent a la interpel·lació que va fer el darrer ple la diputada Eulàlia Reguant, demana "dur a terme les accions necessàries per a transformar, a tots els efectes, l'Institut Català de Finances en la banca pública d'inversions de Catalunya amb l'objectiu de facilitar líquid a l'economia productiva i l'economia social i solidà-ria catalana, en un termini de 5 mesos.

La moció reclama, també, a l'Institut de Finances de Catalunya que "en coordinació amb el propi govern, elabori un projecte empresarial i de viabilitat per a l'impuls d'una BancaPública de Catalunya de visió generalista" i la creació "d'una comissió d'experts, tan catalans com estrangers, que en el marc del debat constituent, acompanyi el debat sobre la creació d'una Banca Pública de Catalunya."

La moció de la CUP-CC apunta que aquest banc públic "ha d'estar sota control democràtic i ha de treballar amb independència de la banca privada" i "que ha de ser finançada fonamentalment amb els estalvis de la ciutadania, i en conseqüència controlada democràticament".

En el text es dibuixa un Banc Públic ha de tenir com a objectius "el finançament dels projectes de ciutadans i ciutadanes i de les administracions públiques, la dedicació de l’activitat bancària al bé comú i que ha de regir-se pels principis de la banca ètica."

La moció finalitza amb un darrer punt on es reclama "exigir al govern espanyol el traspàs de tots els béns immobles actualment propietat de la SAREB per a ser gestionats per labanca pública de Catalunya."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid