Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita Sindical
La COS denuncia les retallades salarials i la devaluació del servei del Consell Esportiu del Baix Camp als Casals d’Estiu de Tarragona
19/07/2016 Laboral
El sindicat COS denuncia que tot i comptar amb una partida pressupostària major per part de l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Esportiu del Baix Camp que gestiona per primer any els set Casals d’Estiu a la ciutat ha empitjorat dràsticament la qualitat del servei i ha precaritzat totalment les condicions dels treballadors i treballadores, la majoria dels quals no saben ni quant cobraran.

En una roda de premsa celebrada davant l’Escola Saavedra de Tarragona, un dels set espais on l’Ajuntament de Tarragona organitza els Casals d’Estiu, el sindicat COS ha denuncia públicament els canvis que ha sofert la gestió d’aquests centres de lleure, després que el Consell Esportiu del Baix Camp s’adjudiqués el concurs públic.

Josep Maria Martorell, portaveu del sindicat COS, ha denunciat que molts dels treballadors i treballadores que venien coordinant aquests casals d’estiu durant els últims anys, no sols han plegat per les condicions laborals que ha imposat el Consell Esportiu, sinó que també ho han fet per la manca de planificació del servei i els pocs recursos dels que disposaven. Una situació especialment greu, tenint en compte que gran part dels usuaris es troben en risc d'exclusió social i estan becats.

Martorell, que va ser acomiadat pel Consell Esportiu del Baix Camp després que qüestionés la programació i planificació de les activitats a realitzar al llarg del més d’un mes que duren els Casals d’Estiu tot i portar anys treballant en aquests casals, ha criticat que els contractes temporals no s’ajusten al caràcter estructural d’aquesta feina, però que a sobre “enguany han imposat un conveni que no és el que pertoca al sector, en una categoria laboral que no queda recollida al conveni, amb un període de prova de dos mesos quan el contracte ni tan sols arriba a aquest període, així com, que cobraran menys diners que els anteriors anys”.

Per aquest motiu, el sindicat ha impulsat una secció sindical al Consell Esportiu del Baix Camp, ja que “sospitem que aquestes males pràctiques en la contractació laboral no són exclusives dels casals d’estiu, sinó que es poden produir en d’altres centres de treball”. I, a més, no sols denuncien les condicions de treball, sinó que reclamen la dotació de majors recursos. Martorell critica que aquesta situació provoca una mala qualitat del servei. “No existeix una planificació de les activitats per part del Consell, sinó que ho han de fer els directors sense cobrar o els treballadors i treballadores tot just una hora abans de començar les activitats, i a més, moltes de les activitats que el Consell Esportiu va dir que es realitzarien al llarg d’aquestes setmanes no es podran fer perquè han estat mal dissenyades tècnicament”.

Davant de tot això, el sindicat està plantejant-se d'emprendre mesures legals si el Consell Esportiu no atent les peticions de la secció sindical, així com participarà en una assemblea de pares i mares per al proper dijous a les 7 del vespre al local del Grup Cobasa de Camplar (Tarragona).

Per la seva banda, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona Jordi Martí, s’ha preguntat com pot ser que l’Ajuntament destini més diners a una activitat i s’empitjori la qualitat del servei i les condicions laborals. A més, ha criticat que “ja portem mesos denunciant que les externalitzacions del servei posen en perill la qualitat dels serveis públics, i més, si l’Ajuntament no en realitza un seguiment”. És per això, que al Ple d’aquest divendres, la CUP realitzarà un prec per tal que l’Ajuntament realitzi un informe per analitzar tot el que el sindicat denuncia.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid