Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Día da Patria Galega
L'independentisme combatiu gallec fa una crida per construir "un projecte de base àmplia i popular"

Un miler de joves es van manifestar diumenge passat a Compostela i una cadena humana mostrava la seva solidaritat amb els presoners independentistes gallecs.

26/07/2016

Centenars de persones s'han manifestat pels carrers de Compostela sota el lema "En peu per la independència nacional. Contra la repressió i per les llibertats democràtiques completes". Una comissió popular ha promogut la marxa amb l'objectiu de superar "vells errors" i encetar una "via gallega" cap a la independència, tenint en compte que es troben en un moment excepcional per la dissolució de les organitzacions AMI i Ens-UP, i la il·legalització de Causa Galiza. Els manifestants també han mostrat la seva solidaritat amb els presoners independentistes gallecs.

En nom de la comissió, Cristina Rodríguez va ser l'encarregada de donar la lectura d'una declaració que deia, volia trencar amb el tradicional "caràcter cerimonial" de les intervencions públiques i va fer una crida per construir un projecte "d'àmplia base" i "popular" que superi els "errors" del passat per obrir una "via gallega" cap a la independència i el socialisme. Passi el que passi, ha dit, per desenvolupar una "estratègia creïble".

En aquest sentit, ha manifestat que les "oportunitats" que es pot fer "hi són" i ha remarcat que són "favorables" en l'actualitat, si la pèrdua de suport de les forces polítiques que transiten una estratègia electoral i institucional, la situació social i econòmica de la població, ja sigui per un discurs més d'acceptació de la independència entre els joves. L'acte ha finalitzat amb l'entonació de l'himne nacional, segons informa SermosGaliza

Solidaritat amb els presoners independentistes gallecs i manifestació unitària de les organitzacions juvenils

Ceivar va organitzar la cadena humana, el 24 de juliol, pels carrers de Compostela. És el novè any que es fa una acció similar. Enguany ha destacat el fort desplegament policial, gairebé amenaçador, front els manifestants. Aquesta han reclamat la fi de la dispersió, la repatriació i que s'acabin els operatius policials-judicials contra l'independentisme gallec.

Paral·lelament, també al vespre, un miler de joves van participar a la manifestació unitària de diverses organitzacions independentistes gallegues (Erguer, Galiza Nova, Briga, Isca! i Xeira), segon informa Nacions Sense Estat


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid