Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ja roda la Rierada!
Luard Silvestre, de la CUP de Vilassar de Mar Luard Silvestre, de la CUP de Vilassar de Mar

Els dies s’allarguen i la calitja va en augment, indicis clars que la Festa Major ja truca a la porta. La primera festa major de l’estiu al Maresme no podia ser menys i sembla que ha fet un salt amb l’aparició de la Rierada.

Ep! I només és la segona edició, la cosa promet!

D’on ve tot plegat?

Ha sorgit de la necessitat, del anar-hi al darrere durant anys i del picar pedra. No ha aparegut com un bluf, és la culminació de 9 anys ininterromputs de Festes Populars i Reivindicatives i  de la revifalla que l’Assemblea de Joves va fer de la Festa’l Burro. Fruit de les sinèrgies creades entre aquests dos espais i de les ganes de trasbalsar encara més la vila.  I sí, a poc menys de 3 mesos de la Festa Major del 2015 apareixia una proposta per tot el poble, la Rierada.

Sorgia d’aquells joves pesats i pesades de sempre i no, no estàvem muntant la nostra festa, estàvem posant moltes hores i energia per fer una festa diferent, ni millor ni pitjor. Ens conformàvem amb molt poc, només necessitàvem escoltar aquelles converses animades recordant moments viscuts durant la festa major i el somriure de qui ja pensava en la següent.

No ens hem inventat res segurament, vam lligar moltes coses i experiències d’altres llocs, aprofitant-ne les bones idees i donant-li voltes allò que vam veure més espinós. La bona gent del Centre d’Estudis Vilassarencs ens va posar llum als punts més foscos i patam! com qui no vol la cosa ja teníem en dansa la primera Rierada amb els sectors lligats als antics oficis, les zones delimitades i colors i imatges triades. Faltava posar-ho en pràctica i va funcionar, ens vam quedar sense mocadors en pocs dies i sense paraules al començar la Festa Major. Havia costat però ja era una realitat, teníem un fil conductor per la Festa Major que engrescava a petits i grans i la cosa prometia quan la gent es va començar a organitzar per fer valdre el seu sector.

I aquest any...

Enguany, ha sigut increïble, prop de 100 carrers i balcons inscrits al concurs de decoració, veïnes i veïns fent trobades per engalanar el seu carrer, gent amb moltes idees i el millor de tot, una il·lusió col·lectiva perquè arribés ja la Festa Major que, almenys jo, no tinc record d’haver vist mai amb tanta intensitat a Vilassar.

Des de l’Ajuntament sempre es va veure i s’ha vist bé la idea, però potser no s’ho han cregut tant com la mateixa gent. El govern ni de cul ni de cara, podríem dir que de costat. Aquest no ha sigut un impediment perquè la proposta hagi agafat la volada que ha agafat, podríem dir allò de: les condicions objectives hi eren, només calia provar-ho. Una proposta de les que venen per quedar-se, nascuda des de baix, humil, participativa i amb voluntat de ser de tothom.

 

Alguns esculls...

Allò que ve del jovent sempre es posa entre parèntesi i algunes situacions viscudes amb la ubicació de l’espai de concerts de la Rierada en són un exemple fefaent. Ningú posa en dubte que la Principal de la Bisbal actuï al vell mig del poble, però no ha passat el mateix amb la zona de concerts de la Rierada. Tossudes des de fa anys, mai hem volgut sortir de l’epicentre del municipi per Festa Major i restar apartades en un racó lluny de possibles “molèsties”. A més, aquest projecte va molt més enllà d’uns concerts a la nit, també es fan activitats infantils, sopars populars, tallers, xerrades i molt més.

S’han fet assemblees amb els veïns i veïnes assumint des del principi que no tot eren flors i violes i que es podien millorar moltes coses sense la necessitat d’acabar allà en un descampat. És  d’agrair la voluntat que sempre han mostrat els veïns i les critiques constructives que ens han fet arribar. Crec fermament que s’ha aconseguit trobar un punt de consens i que els esforços han valgut la pena. És possible que la ubicació de l’espai de la Rierada vagi canviant però alhora també es fa palès que un cop l’any és possible trobar el punt d’equilibri entre gresca i xerinola i respecte al veïnat.   

Els vincles creats durant aquesta festa major perduraran de ben segur i arrelaran any rere any, la gent s’ha mogut i ha participat, s’ha ajuntat i s’ha entusiasmat. Es fa palesa una realitat, Vilassar de Mar es cada dia un poble més viu, la Rierada n’és un exemple més.

A fer-la rodar! Totes i tots som Rierada, Visca la Festa Major de Vilassar de Mar!

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid