El departament d'ensenyament no pot desobeir al Parlament

Els plens parlamentaris celebrats el 29 i 30 de juny han donat resposta a la mobilització dels darrers dies de la comunitat educativa contra el desmantellament de l'ensenyament públic i contra la manipulació a la qual ens volia sotmetre el Departament d'Ensenyament.

El 29 de juny, a proposta del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), del qual USTEC·STEs en formem part, es va aprovar que el govern cobrís totes les substitucions des del primer dia i des de l'1 de setembre.

Avui, s'han aprovat diferents punts que el govern, si repecta, com diu, la sobirania del Parlament de Catalunya, no pot desobeir. els punts aprovats que pensem tindrien més incidència en millorar el sistema i en les condicions laborals són els següents:

· Convocar oposicions fins arribar al 5% d'interinatges l'any 18. USTEC·STEs veu molt positiu aquest mandat. Hem arribat al 25% d'interinatge, lògicament hi hauria d'haver un accés diferenciat per a les persones que ja estan treballant i s'hauria d'acompanyar d'un pla d'estabilitat per a les persones que no entressin en aquest concurs-oposició.

· Tornar-nos la resta de la paga de 2012 abans d'acabar l'any 16. Això milloraria l'acord al qual s'ha arribat a la mesa de Funció Pública sobre el qual el Departament de Governació va deixar molt poc marge de negociació.

· Establir un calendari abans de tres mesos de retorn de les pagues del 13 i del 14.

· Recuperar el dret a la reducció de dues hores lectives pels majors de 55 anys.

· Recuperar el dret al cobrament del juliol per part del personal substitut.

· Tornar a les 18 hores lectives i 24 de permanència a secundària i a les 23 hores lectives i 30 de permanència a primària.

· Substitucions des del primer dia i des de l'1 de setembre, reafirmant el que es va aprovar en el ple d'ahir.

· Recuperar, abans d'acabar l'any 17, la resta de drets laborals que teníem abans del 12. (Com l'accés al 1r estadi als 6 anys...)

· Eliminar els terços de jornada en favor de les mitges o senceres.

· Paralitzar el pla pilot de substitucions que el Departament pretén generalitzar el mes d'octubre.

· Insta al Departament a tornar a una negociació real a la mesa sectorial, qüestió denunciada unànimement i de forma reiterada per tots els sindicats que som presents a la mesa.

· Eliminar els descomptes per baixes dels primers 20 dies.

· Utilitzar tots els mecanismes de modificació de crèdit i crèdits extraordinaris que permeten les lleis (i que la consellera havia negat que existissin de forma falsa, com s'ha demostrat després del 16 de juny)

Des d'USTEC·STEs no podem deixar de mostrar la satisfacció que ens produeix tenir el Parlament de Catalunya al costat del professorat, ni de lamentar que s'hagi rebutjat la Derogació del Decret de Plantilles, l'únic punt rebutjat, pel vot en contra de Junts pel Sí i l'abstenció del PSC.

Ens comprometem, en cas que el Departament desobeeixi al Parlament, quan no ha estat capaç de desobeir la LOMCE, a promoure, de forma unitària, les mobilitzacions necessàries, inclosa la vaga, per tal de revertir les retallades que fustiguen el sistema educatiu i els seus treballadors i treballadores de fa massa anys.

USTEC·STEs 30 de juny de 2016

Ramon Font

Portaveu Nacional

USTEC·STEs IAC