Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Congo
Balanç de 20 anys de guerra a la República Democràtica del Congo

l’informe presenta un anàlisi de l’armamentisme, incloent dades sobre les exportacions de material de defensa de la UE a l’RDC,

24/07/2016 Internacional

L’Escola de Cultura de Pau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau han realitzat conjuntament un estudi per identificar les arrels i causes del conflicte que pateix la República Democràtica del Congo (RDC) així com els principals actors armats que intervenen directament en el conflicte.

Així mateix, l’informe presenta un anàlisi de l’armamentisme, incloent dades sobre les exportacions de material de defensa de la UE a l’RDC, les transferències i desviacions d’armament a l’RDC i als països fronterers, i un anàlisi del militarisme a l’RDC en relació a la despesa militar. A més a més, l’informe integra un ànalisi de l’economia política de guerra, el paper dels recursos naturals i la dimensió de gènere en el conflicte.

Autors: Jordi Calvo Rufanges (Centre Delàs) i Josep Maria Royo Aspa (ECP). Investigadores de suport: Elena Fernández Sandiumenge, Laura Marco Gamundi, Eira Massip Planas, Maria Villellas Ariño.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid