Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Reivindicació de Jaume Compte per al seu poble natal, Castelló d'Empúries

Reclament el nom a un carrer o la col·locació d'una placa a la ciutat natal de Jaume Compte, Castelló d'Empúries

11/06/2016 Història

FreeCatalonia ha reclamat avui el nom de Jaume Compte al nomenclàtor de Castelló d'Empúries.

Des del perfil de Twitter d'aquest col·lectiu, que ha dinamitzat campanyes com el Centenari de l'Estelada o la reivindicació dels patriotes catalans de la història de l'independentisme, s'ha emplaçat a donar el nom a un carrer o la col·locació d'una placa a la ciutat natal de Jaume Compte.

En un missatge adreçat a Amics de @Castello_Emp han comentat amb certa ironia que "no veiem cap carrer ni casa amb placa del patriota #JaumeCompte ho tindreu en compte? Oi?" Molt aviat el comentari ha estat respost amb un "passem la proposta a Alcaldia" per part del perfil que dinamitza la promoció de la ciutat empordanesa.

82 anys de la mort de Jaume Compte

El passat la Comissió Jaume Compte va organitzar un acte a Castelló d'Empúries que va comptar amb la presència de representants de l’ajuntament i familiars de Jaume Compte, i de Miquel-Dídac Piñero i Costa, llibertari i llibreter de L'Escala, i una intervenció d’Agustí Barrera. L'acte va comptar amb el suport de col·lectius adherits al Manifest de la Comissió Jaume Compte i Canelles 2015  (entre els quals el CADCI, CUP Nord-Oriental, Som Joves, ERC Castelló d’Empúries i Poble Lliure).

Justament el nom de Compte ha estat reivindicat aquests dies a la xarxa a partir d'una piulada d'Adam Majó en què revindicav: "Agradi o no hi ha un fil conductor (FNC-PSAN-MDT) que uneix la @cupnacional amb l'insurreccionalisme d'Estat Català anys 20/30." I al qual @marcfaustino hi ha afegit el noms "Jaume Compte Manuel González Alba Daniel Cardona Manel Viusà Jordi Arquer Jaume Miravitlles Miquel Ferrer ..."

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid