Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poesia
Presentació del "Poemari" d'Enric Piera Angelet a Cerdanyola

La presentació del "Poemari" d'Enric Piera a Ca n’Ortadó pretén ser una acte de record i homenatge a una de les persones més inquietes culturament i políticament a Cerdanyola del Vallès

06/06/2016 Cultura
La presentació dels poemes inèdits d'Enric Piera Angelet es farà al Museu de Ca n’Ortadó de Cerdanyola del Vallès, ciutat on residia el poeta. L'acte ha de ser també pun recordatori a la seva figura des del punt de vista literari, de compromís social i polític. Un recordatori que també comptarà amb un petit recital poètic de la mà dels seus companys de Ramat de Pedres.


Poemari d’Enric Piera

El poemari de Piera té 89 pàgines i recull poemes escrits entre els anys 2011 i 2015 (Geografia ambigua: 2011; Galetes assortides: 2011; Producte interior brut: 2014; Amb un 6 i un 4 faig el meu retrat: 2015), i uns poemes dispersos de compromís polític. Anteriorment Piera havia publicat un sol llibre de poemes, Miniatures salvatges (Parnass Ediciones, 2013).

Està prologat per Francesc Parcerisas, qui va ser professor seu en el Taller d’Escriptura a l’Ateneu Barcelonès. El disseny d’aquesta edició, realitzada per un grup de companys del poeta traspassat l’agost de 2015, ha estat realitzada pel dissenyador Jordi Mascarell.

Precisament el poeta Parcerisas destaca al seu pròleg alguns dels seus versos, com els següents:

 

Independència per decidir el millor
sobre aquest mal dolent que em tenalla
i del país que no m’accepta tal com sóc.
Una vida sense càncer i Espanya.

 

Bé està
el que bé acaba,
encara que
estigui malament.

Els promotors de l'edició d'aquest recull de poemes han explicat que els beneficis de la venda d’aquest poemari, editat i imprès per un grup de companys del poeta cerdanyolenc, seran destinats íntegrament al menjador solidari Amics de Mossèn Rosell de Cerdanyola.

 

En Piera independentista i actiu

L’Enric Piera Angelet va morir el passat 13 d’agost. Els seus companys han destacat que posseïa "una memòria local extraordinària gràcies al fet que durant dècades havia format part de col·lectius contestataris, populars, culturals. Amb 61 anys era d’aquelles persones que podien explicar moltes coses de Cerdanyola, tafaneries, anècdotes, perspectives..."

En la seva joventut havia format part de Bandera Roja"quan Cerdanyola bullia en protestes contra el règim, fins al punt que Fraga Iribarne la va comparar amb els fets de Vitòria de 1976. I any rere any va formar part del moviment ecologista. I de la Comissió de Festes de Sant Martí. I del Ramat de Pedres, i del Correllengua... Sempre amb el seu caient llibertari i jocós, i amb una identitat arrelada a la terra, a la llengua i a la cultura del país."

També va ser un membre actiu en el primer grup que va impulsar la idea de fer una consulta sobre la independència a Cerdanyola, i una cara visible de Cerdanyola Decideix, que va fer possible la consulta del 2009, i més endavant va dinamitzar el nucli de l’ANC de Cerdanyola "apuntant-se a totes les feines que calgués. Amb humor, amb mordacitat, i amb aquella companyonia tranquil·la i reflexiva."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid