Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Dimiteixen 6 membres del Secretariat Nacional de la CUP

Pel que fa a la dimissions, la CUP les ha lamentat i ha remarcat que aquest dilluns "va acordar iniciar els tràmits per fer efectiva la seva renovació malgrat algunes absències significatives, entre elles les d'aquells que avui malauradament han decidit dimitir"

17/06/2016 Política

Sis membres dels quinze que formen el secretariat de la CUP anuncien la seva dimissió. Els sis membres que han presentat la dimissió són: Ester Rocabayera, Guim Pros, Joel Jové, Omar Diatta, Roger Castellanos i Tomàs Sayes, segons un comunicat fet públic aquest matí.

Els sis dimissionaris han argumentat que el seu gest perquè volen un "canvi real del funcionament" de la formació i refusen una dimissió conjunta de tot el secretariat -com havia de passar dilluns- perquè seria una "imatge errònia i cínica de la situació real de l'organització". Consideren que ha estat una decisió difícil però necessària per garantir que la CUP torni a tenir un projecte "netament democràtic, transparent i assembleari".

El comunicat parla "d'actituds sectàries i maquiavèl·liques", i denuncia, "la batalla per obtenir el control dins la CUP ha condicionat la majoria de debats i també la selecció dels càrrecs dels òrgans nacionals i dels integrants del grup parlamentari". En aques línia expliquen en la nota que "s'ha jugat amb els mecanismes de presa de decisions per benefici de posicionaments concrets".

Una deriva que ha allunyat la formació de l'estratègia independentista i de la "línia política històrica" de la CUP i del "conjunt de l'independentisme combatiu".

Tot i així, apunta l'escrit "som conscients que amb la nostra dimissió obliguem a l’organització a escollir un nou SN; però només així, i amb l'esperança posada en els equips que en vulguin assumir la responsabilitat a través del màxim suport de la militància, podrem recuperar la dignitat i la credibilitat de l'organització".

També, han fet una una crida a la unitat de la militància de la CUP al voltant d'un projecte netament democràtic i a emprendre urgentment un canvi de rumb que ens permeti avançar de forma decidida en la construcció de la unitat popular als Països Catalans i en la consecució de la República Catalana Independent.

Per la seva banda, la CUP ha lamentat la decisió i ha remarcat que la reunió de dilluns passat, l'executiva cupaire va acordar iniciar els tràmits per fer efectiva la seva renovació malgrat algunes absències significatives, entre elles les d'aquells que avui malauradament han decidit dimitir.

La formació no ha entrat a valorar les acusacions formulades pels dimissionaris, malgrat que sí que vol subratllar que tots els processos de debat i de decisió s'han fet amb totes les garanties democràtiques possibles i que els encara membres del Secretariat Nacional tenen la consciència tranquil·la d'haver treballat en tot moment per facilitar aquestes garanties.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid