Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#AcampadaEsfosa
Albert Botran i Joan Garriga amb els treballadors d'Esfosa
09/06/2016 Laboral
Albert Botran i Joan Garriga, diputats de la CUP-CC, aniran avui a Vic a les 18h de la tarda per reunir-se amb el comitè d’empresa d’Esfosa, que està acampat davant de l'escorxador Esfosa en protesta per la sanció de 6 mesos de suspensió de sou i feina per defensar els més elementals drets laborals de les treballadores d'Esfosa i, per extensió, de totes les persones que treballen a les empreses càrniques. (#AcampadaEsfosa)

Els dies 29 i 30 de març es va convocar una vaga de dos dies per reclamar aspectes diversos de les condicions de treball de la plantilla, que l’empresa es negava rotundament a negociar. Tanmateix, l’empresa no sols s’ha negat en rodó a cedir en res, sinó que recentment ha decidit castigar les treballadores del Comitè d’Empresa, per haver sigut les promotores de la vaga, dient que la vaga no va ser legal. Arran d'aquesta decisió, i a partir de l’1 de juny, l'empresa les deixa sense sou i feina durant 6 mesos.

Aquesta clara repressió sindical té l'objectiu de desincentivar l'organització i mobilització de les treballadores i així sufocar el conflicte laboral sense fer cap mena de concessió, negant-se a pactar res, ni tan sols les reclamacions de més seguretat laboral a la feina.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid