26J
Acte final a Palma de "Sobirania per a les Illes"

Antònia Font ha destacat l’orgull que significa poder representar el poble amb aquesta candidatura. Nicolau Dolç ha recordat la manifestació del 29 de setembre de 2013 que va reunir 110000 persones a Palma per fer veure que tot és possible.

25/06/2016
Sobirania per a les illes ha celebrat l’acte final de campanya aquest divendres a les 20.00 a la Plaça de l’Institut Balear. Més d’un centenar de persones, a més d’un grup de glosadors i un altre de xeremiers, han volgut acompanyar els candidats per donar-los suport.

L'acte final de Sobirania per a les Illes a Palma d'avui capvespre, tanca tot un seguit d'actes i visites que han dut als dos cap de llista al Congrés i al Senat, a recórrer tota Mallorca. Menorca, a Fornells, Eivissa, a Vila, i Formentera, a la Savina, també reberen al candidat Mateu Xurí. En total 37 localitats de les illes foren visitades pels candidats de Sobirania fins al dia d'avui.

Des de dia 10 de juny que s'encetà la campanya, Mateu Matas 'Xurí i Josep De Luis, acompanyats d'altres candidats de la candidatura del SI, han visitat les següents localitats de Mallorca: Alaró, Alcúdia, Artà, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campos, Can Picafort, Costitx, Esporles, Felanitx, Inca, Lloret, Llubí, Llucmajor, Manacor, Molinar, Montuiri, Muro, Palma, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, Sa Pobla, Sant Joan, Sant Llorenç, Santa Margalida, Santa Maria, Sencelles, Ses Salines, Sineu, Sóller, Vilafranca. També hem anat als mercats de Palma, Sineu, Inca, Sa Pobla, Campos, Santa Maria.
L’acte de Palma ha començat amb les paraules del president de l’ASM, Cristòfol Soler,qui ha recordat que aquests dies s’ha pogut comprovar com actua Espanya contra qualsevol persona, organisme o grup que qüestioni el model establert. «El govern espanyol no dubta a recórrer a la guerra bruta inventant calúmnies contra tothom qui gosi voler canviar l’estatus de l’oligarquia de l’estat.» ha dit.

En el seu torn Josep de Luis ha començat insistint en el lema de la candidatura: «Volem comandar a ca nostra». Ha comentat que els candidats dels altres partits diuen que reformaran l’estat o la constitució, quan no han estat capaços ni de formar govern, cosa per la que només necessitaven una majoria simple. "Diumenge haurem de decidir què volem: seguir enviant xotets a Madrid o articular una opció clara i contundent capaç de dur la veu del nostre poble més enllà de les nostres fronteres".

Després ha pres la paraula Mateu Xurí i ha animat la resta de candidats de Sobirania a dirigir unes paraules als presents.

Antònia Font ha destacat l’orgull que significa poder representar el poble amb aquesta candidaturaNicolau Dolç ha recordat la manifestació del 29 de setembre de 2013 que va reunir 110000 persones a Palma per fer veure que tot és possibleMargalida Miquel ha recordat la necessitat que hi havia de fer una candidatura de gent compromesa amb el territori i la gentManel Domènech ha dit que la votació de diumenge és només la primera passa per fer créixer el sobiranisme entre els illencsMargalida Llompart ha destacat la il·lusió amb què tots els candidats i gent involucrada han viscut la campanyaAndreu Caballero ha destacat que no som aquí per aconseguir un diputat sinó per defensar els ciutadans de les Balears.

La candidata al Senat, Loreto Amorós, ha insistit amb la necessitat de l’autogestió perquè sinó continuaran arribant-nos només les miquetes que ens envia Madrid. «No volem les miquetes dels altres, volem el que és nostre i ens toca» ha acabat.

Després de l’actuació dels xeremiers ha pres la paraula Mateu Xurí, visiblement emocionat. Ha agraït el suport i l’ajut de tota la gent que sense ser candidats han col·laborat activament a la campanya. També ha puntualitzat que això només és el principi d’aquest projecte, un projecte nacional on hi ha de cabre tothom que tengui clar que necessitam autogestionar-nos. Seguidament ha explicat tot un seguit de moments i situacions que han fet i fan que aquesta candidatura tengui sentit i pagui la pena, sempre relacionades amb la gent i la il·lusió amb què l’han rebuda. «Anau a votar i passau gust de votar perquè aquest és el millor projecte que hauran tengut aquestes illes en tota la història» ha acabat.