Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
en defensa del territori
Pedalada popular pel Montsià sota el lema 'No a l'espoli del Patrimoni Natural'

La primera pedalada popular per la comarca es va portar a terme amb l'objectiu per tal de mostrar el malestar per les problemàtiques que afecten la serra del Montsià

25/05/2016 Territori

Dissabte passat es va celebrar la primera pedalada popular per la comarca del Montsià, amb l'objectiu per tal de mostrar el malestar per les problemàtiques que afecten la serra del Montsià i els seus voltants. La mobilització estava organitzada per la Plataforma Salvem lo Montsià sota el lema 'No a l'espoli del Patrimoni Natural'

Hi va haver tot el matí una parada per recollir signatures i material de Salvem lo Montsià, i un cop acabada la pedalada, a la plaça de l’església d’Ulldecona, es va donar un refrigeri als participants i es va fer la lectura del manifest per part de membres de la Plataforma.

Posteriorment Ramon Mampel, president de la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, va pronunciar unes paraules de suport, i va tancar la jornada Josep Bordes (de Pepet i Marieta) amb unes cançons del seu repertori.

Aquest acte va coincidir amb la celebració del dia europeu de la Xarxa Natura 2000, ja que la Serra del Montsià és un dels espais naturals d’aquesta xarxa europea d’àrees protegides per a la conservació de la biodiversitat. A més, dins del terme d'Ulldecona també tenim la Serra de Godall i els Secans del Montsià, com a espais de la Xarxa Natura 2000.

Plataforma Salvem lo Montsià

Encara no fa un any va nàixer a Ulldecona la Plataforma Salvem lo Montsià, amb l’objectiu de protegir l’entorn natural i patrimonial de la serra del Montsià.

Un grup de persones, de diferents pobles, ens vam posar en marxa alarmats per les nombroses agressions mediambientals al nostre territori.

Fins a la data s’ha organitzat (junt amb d’altres organitzacions del Montsià i Maestrat) un cicle de conferències d’alt nivell sobre temes d’ecologia global a Vinaròs, Benicarló i La Sénia i actuem també localment de cara a augmentar la RESILIÈNCIA del territori respecte al problema energètic i la crisi climàtica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid