Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
Mig miler de persones reclamen una sanitat 100% pública a Tarragona
20/05/2016 Salut

La marxa, que ha arrencat aquest dijous a les 4 de la tarda des del CAP Bonavista, ha connectat amb el CAP La Granja, l'Hospital Joan XXIII i l'Hospital Santa Tecla s'ha conclòs a la plaça Verdaguer -davant la Botiga de la Salut- amb la lectura del manifest i actuacions musicals.

Les paraules Jaime Rodríguez, membre del sindicat Co.bas han marcat l'a sortida de la Marxa. Antoni Peco, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, un de les desenes de col.lectius que han donat suport a la marxa organitzada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, ha realitzat una intervenció inicial davant el CAP Bonavista per denunciar el tancament nocturn dels CAPs dels barris.

La següent parada ha estat davant el CAP La Granja, on s'hi han afegit veïns i veïnes de Camp Clar, Riu Clar i Torreforta i on ha intervingut Teresa Asensio de Podem Cercle Torreforta, on la marxa ha enfilat fins a l'Hospital Joan XXIII, on també s'hi ha afegit una columna de veïns i veïnes de Sant Pere i Sant Pau que reivindiquen la recuperació de l'ambulància d'emergències al barri, eliminada per la retallada del servei realitzada per Boi Ruiz i ratificada per ToniComín.

Davant de Joan XXIII el representant sindical de la CGT al centre, Agustí Aragonés, ha criticat durament els Plans Funcionals -ara anomenats TGN Salut Aliança Estratègica- i ha comentat sarcàsticament l'interès de l'alcalde Ballesteros per l'hospital. "A Ballesteros no li hem vist mai el pèl i justament se'n recorda de naltros l'endemà de la detenció de la seva ex-mà dreta", ha sentenciat. I, ha afegit, que "Ballesteros només parla de Reus i no fa referència a la Xarxa Santa Tecla que és qui s'està lucrant a costa del desmantellament de Joan XXIII". Davant l'Hospital també ha intervingut Sandra De Blas, membre del sindicat CATAC

Mig miler de persones s'han dirigit fins davant de l'Hospital Santa Tecla. En arribar-hi, la regidora de la CUP, Laia Estrada, ha fet referència al suport del Grup de Sanitat als treballadors i treballadores de la Xarxa Santa Tecla. I, ha assegurat, que "només un sistema de sanitat 100% pública assegurarà unes condicions dignes per als treballadors i treballadores, ja que els beneficis de la Xarxa van en detriment d'aquestes".

Finalment, la marxa ha acabat a la plaça Verdaguer, on l'actor Oriol Grau ha llegit el manifest de la convocatòria, tot reclamant "un sistema sanitari universal, públic i de qualitat per garantir els drets dels i les professionals i usuàries, així com, una major transparència en la gestió dels recursos públics".

Per cloure l'acte, els cantautors Oscárboles i Fito Luri han volgut mostrar el seu suport a la marxa oferint les seves cançons. No abans, el Grup ha anunciat que seguirà treballant dia a dia i que està organitzant una nova gran mobilització de cara a la tardor.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid