Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
La CUP proposa 4 blocs de mesures concretes per salvar l'Hospital Sant Joan de Reus

Les propostes suposarien uns 6,5 milions d'euros mínims de recaptació

12/05/2016 Salut

"Afrontem la situació econòmica de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus" és el document que ha presentat aquest matí la CUP per pal·liar el defècit provisional de l'Hospital que ja és de gairebé 4 milions d'euros. El document planteja una sèrie de mesures recaptatòries i d'estalvi econòmic dividides en 4 grans blocs que suposarien una recaptació total de 6,5 milions d'euros aproximadament, segons la Candidatura. Els tres primers blocs serien mesures per aplicar al llarg dels següents 6 mesos i el darrer bloc s'aplicaria de cara al proper any 2017.

Al primer bloc la CUP analitza el Pla d'Equilibri que va presentar fa uns dies la gerència de l'Hospital per rebaixar costos. La Candidatura ha valorat les 5 mesures del Pla en què van votar a favor i proposen 5 accions concretes que suposarien 826,000 euros d'estalvi, segons la formació. Les propostes passen per millorar la rendibilitat d'una màquina de l'Hospital com és el PET/TC que permet fer ressonàncies, entre d'altres, o cobrar el lloguer de les instal·lacions de l'Hospital a la fundació Pere Mata i a la URV amb caràcter retroactiu.

Al segon bloc, també plantejat per aplicar a curt termini, la CUP contempla la reducció de les aportacions als grups polítics. Presenten 4 mesures concretes que suposarien 343.670 euros d'estalvi, segons els cupaires. Entre les propostes es preveu reduir un 50% l'aportació que rep cada grup municipal anualment o reduir un 20% les aportacions que es fan a regidors i regidores.

La reducció de diverses partides de l'Ajuntament es contempla al tercer bloc. En aquest punt plantegen reduir l'IBI de l'Hospital, una mesura que, segons la CUP, suposaria 690.000 euros d'estalvi. Plantegen, també, traspassar 3 milions d'euros dels guanys de les empreses CMQ i GECOHSA a l'Hospital, ja que les tres formen part del mateix grup empresarial. D'altra banda, reclamen reduccions de partides pressupostàries que no estiguin relacionades directament amb els drets bàsics de la ciutadania i, en aquest sentit, apunten dismunicions de pressupost a agències com la de Promoció de Ciutat.

De cara al 2017, la CUP torna a posar sobre la taula les ordenances fiscals que va presentar l'exercici anterior i "que el govern no va voler acceptar", segons Marta Llorens. Una sèrie de mesures recaptatòries en què es contempla la renda de les persones a l'hora de tributar i que suposarien 1.700.000 euros d'estalvi, segonbs la Candidatura. Proposen, bàsicament, gravar més a aquelles persoens que fan negoci a través de l'especulaciço immobiliària o bé tenen grans superfícies comercial. Segons Vidal "en cap cas es pretén pal·liar el dèficit de l'Hospital pujant les ordenances fiscals de forma general" i ha reiterat que "aquesta proposta ja la vam plantejar quan no coneixiem el dèficit actual".

David Vidal ha afirmat que totes les mesures econòmiques presentades es poden aplicar legalment ja que "han estat validades pels mateixos càrrecs generancials del consistori". Totes elles es plantejaran al proper Consell d'Administració de l'Hospital i la CUP espera que siguin aprovades per una àmplia majoria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid