Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols franquistes
La CUP-AE no acata el resultat de la consulta sobre el monument franquista de Tortosa

Considera que no s'hauria d'haver fet mai i manifesta que continuarà per retirar el monument franquista, «reformat» o no, si cal per la via judicial

30/05/2016 Drets i Llibertats

La CUP-AE de Tortosa ha manifestat que no acata el resultat de la consulta sobre el monument franquista al mig de riu Ebre. Considera que la consulta no s'hauria d'haver fet, ja que el que el feixisme i els seus símbols no es consulten. Per tant, "seguirem treballant per retirar el monument franquista, «reformat» o no, si cal per la via judicial. I també seguirem treballant per la retirada de la resta de símbols franquistes de la ciutat".

Apunta com a  principal responsable Ferran Bel. Remarca que "la consulta és un projecte personal seu i ha estat orientada en tot moment a que el monument no es retiri. Ens avergonyeix profundament que l'Alcalde de Tortosa aposte públicament pel manteniment d'un monument feixista. És intolerable la imatge que s'ha donat de Tortosa a Catalunya i ell n'és el màxim responsable". Per a la formació, "tot el país ha pogut veure la seva manera de fer prepotent i caciquil, promovent una imatge de la ciutat i dels tortosins i les tortosines que no es correspon amb la realitat. Dubtem molt que amb polítics tan poc valents puguen construir un nou país".

També fan responsables a ERC, MOVEM-ICV i PSC de la vergonya de mantenir el monument franquista més gran de Catalunya a la nostra ciutat. "Aquests tres partits han legitimat la consulta i la pregunta trampa, contribuint a la banalització que s’ha fet delfranquisme i d’aquest monument i sense qüestionar les propostes de l’alcalde. I considerem, lamentable la no campanya o campanya de baixa intensitat, que han fet", assenyala la CUP-AE.

La formació lamenta que aquest siga el concepte de participació ciutadana d’aquest equip de govern que s’ha limitat a fer una pregunta, informar per la premsa del fet i posar les urnes. Per a la formació, "això no és participació ciutadana! Això és instrumentalitzar la participació ciutadana i buidar-la de tot el seu potencial. Des de la CUP-AE esperem que l’equip de govern utilitze més vegades i millor, la participació ciutadana".

Ara bé, felicita felicita a la Comissió per la retirada dels símbols franquistes per la feina feta abans i durant la campanya. "La feina que no ha fet un ajuntament que no ha informat la ciutadania (més enllà dels mitjans de comunicació) i que no ha fet pedagogia sobre el que es votava", afegeix la CUP-AE.

 

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid