Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
bilingüisme
La CUP a Sant Cugat respon al PP i Ciudadanos sobre el problema lingüístic

Sant Cugat rebutja la proposta de canviar el reglament per a l'ús de la llengua catalana per garantir el bilingüisme

27/05/2016 Llengua

En el ple municipal de dilluns passat a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el PP i Ciudadanos es van quedar sols defensant una moció en la que proposaven el bilingüisme a l’administració i en diferents àmbits de la vida pública.

El regidor de la CUP de Sant Cugat, Ignasi Bea, en la seva intervenció va admetre que havia un conflicte lingüístic, davant la moció proposada i "la claca" que els dos partits havien portat al plenari, però això no significava que no hi havia cohesió social. També va remarcar que el bilingüisme és un procés d'eliminació de la llengua dèbil i que a altres territoris com el País Valencià no es pot viure plenament en català.

Bea va qualificar la moció com a "insultant" i a les persones que l'havien promogut "d'ignorants", en relació a la persecució de la llengua catalana al llarg de la història i va afirmar dirigint-se als regidors del PP i Ciudadanos, "si no ho han aconseguit amb guerres, no ho aconseguiran ara".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid