Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#RECOOPEREMESPAISBUITS
Entitats de Gramenet demanen un ús social per als espais buits que té la ciutat

L’acte ha consistit en la realització d’una sèrie d’activitats relacionades amb allò que demana cada una d’aquestes sis entitats.

28/05/2016 Drets i Llibertats

Sis entitats de Santa Coloma de Gramenet (Associació de Veïns i Veïnes del Riu Nord, Associació de Veïns i Veïnes de la Serra de Marina, Boulder Santako, Monitors del CEP Puig Castellar, Ateneu Popular Julia Romera i SOM Gramenet) han fet un acte reivindicatiu a la plaça de la Vila per demanar a l’Ajuntament que redacti un pla d’usos que doni un ús social als nombrosos espais buits que hi ha a la ciutat (equipaments públics, pisos, solars i locals).

L’acte ha consistit en la realització d’una sèrie d’activitats relacionades amb allò que demana cada una d’aquestes sis entitats. L’Associació de Veïns i Veïnes del Riu Nord ha portat grans fotos de la CIBA (tancada des del 2000) i del solar buit a l’avinguda de la Pallaresa, que demanen que siguin utilitzats per cobrir necessitats que té el barri. L’Associació de Veïns i Veïnes de la Serra de Marina ha fet a la plaça un taller de manualitats perquè estan preparant la decoració de la festa major del barri i necessiten un local per a l’entitat. Boulder Santako ha portat el seu rocòdrom i demana a l’Ajuntament un espai on poder-lo muntar de manera permanent a fi de practicar aquesta activitat esportiva. Els monitors de l’esplai del Puigcastellar han organitzat a la plaça activitats de lleure amb els infants i necessiten també un local. L’Ateneu Popular Julia Romera ha muntat una taula per recollir firmes, continuant amb la seva campanya per aconseguir un centre de dia i una segona residència per a gent gran, totes dues públiques, dos equipaments que podrien aprofitar les antigues escoles Miguel Hernández (tancada des del 2000) i Sant Just (tancada el 2011), o bé la finca compresa entre els carrers Sant Carles, Santa Gemma i Francesc Viñas.

Finalment, SOM Gramenet ha seguit denunciant la gran quantitat d’equipaments, solars, pisos i locals tancats que hi ha a la ciutat i exigint que l’Ajuntament, d’una manera participativa i cooperativa, els habiliti per cobrir les múltiples necessitats que encara té la ciutat: pistes de bàsquet, futbol i petanca, alberg, residències per a la gent gran, un espai digne per al centre de salut mental, horts comunitaris, places, centres juvenils, espais d’assaig per a grups de música i teatre, pisos de lloguer social, etc. SOM Gramenet calcula que, en aquests moments, hi ha buits a la ciutat sis equipaments públics (CIBA, Miguel Hernández, antic centre Pre-Tallers, antigues dependències d’Ensenyament, antic ambulatori de Doctor Ferran i Sant Just), a més de dos d’infrautilitzats (Can Zam i el soterrani de la biblioteca central); uns 2.000 pisos, 250 locals comercials i 60 solars, tots ells buits.

L’acte ha acabat amb la confecció col·lectiva d’un enorme mural sobre totes aquestes reivindicacions, així com amb uns breus parlaments de les entitats. SOM Gramenet ha anunciat que pensa portar una moció sobre aquest tema al Ple municipal del proper dia 31 de maig, i les altres entitats ja han avançat que hi demanaran la paraula.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid