Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
Drassanes per la República Catalana amb el Manifest “Que cap tribunal ens faci callar” i la mobilització "#sensepor"

En Defensa del dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica

05/05/2016 Política

Drassanes per la República Catalana ha fet públic la seva adhesió al manifest “Que cap tribunal ens faci callar” que denúncia els nombrosos requeriments i citacions de la justícia espanyola a càrrecs electes i institucions que s'estan succeint, d'ençà l'aprovació pel Parlament de Catalunya el 9 de novembre de 2015 de la Declaració on defensava el dret i la necessitat de l'obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana. Aquesta Declaració donava inici al procés de creació de la República catalana i a la desconnexió respecte l'Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol.

Des d'aquella data, més de 280 ajuntaments fins avui han estat requerits per l'Audiència Nacional en el marc d'una campanya de persecució per haver aprovat mocions de suport a la declaració del del passat 9 de novembre. Igualment, diversos regidors i alcaldes estan sent investigades pels tribunals espanyols per expressar les seves idees i per presumptes delictes de sedició.

Mobilització nacional el 7 de maig. (Sense por! Desobeïm per la independència #sensepor) La CUP està organitzant Assemblees Obertes arreu de Catalunya per tal d'explicar i organitzar la campanya de suport als càrrecs electes independentistes perseguits per la justícia espanyola. Creiem que és important sumar-se a aquesta crida a la societat catalana i tancar files al costat dels càrrecs electes. Crida a tothom a sortir al carrer i a participar en la manifestació convocada pel proper dissabte 7 de maig a les 17h (Pl. Universitat de Barcelona) en suport als càrrecs electes investigats.

En Defensa del dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica

Igualment, el Col·lectiu Drassanes sempre ha considerat que la defensa d' una República Catalana independent, s'ha de procurar potenciant una societat cohesionada i solidària defensant, d’una manera especial, els sectors socials econòmicament més desafavorits, tot remarcant que la independència és un dels instruments principals per a posar fi a la pobresa i a l’exclusió social.

Per això s'ha adherit a la Campanya d'Adhesions en defensa de la Llei 24/2015 contra l'emergència habitacional per aturar la suspensió de la Llei 24/2015 per part del Tribunal Constitucional.

A més, des de Drassanes per la República Catalana considera imprescindible en el moment present garantir i reforçar tota mesura social destinada a blindar els drets fonamentals dels afectats per decisions de les institucions de l'Estat espanyol. Justament, les dos primeres mesures que consten en l'annex de la resolució 1/XI aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre sobre l’inici del procés polític a Catalunya tracten sobre pobresa energètica i habitatge

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid