Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els drets no se suspenen
Crida a manifestar-se contra les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol

La ciutadania està convocada a sortir al carrer el dia 29 de maig, a les 12 hores, a una manifestació que arrencarà de Plaça Urquinaona i arribarà davant de la Delegació del Govern español, a Pla de Palau.

20/05/2016 Drets i Llibertats

Aquest dijous, entitats socials, sobiranistes, sindicals i culturals de Catalunya, juntament amb l'adhesió d'alguns partits polítics, han fet una roda de premsa anunciant la convocatòria d'una massiva manifestació unitària el dia 29 de maig, com a reacció a la suspensió de lleis per part del Tribunal Constitucional sota el lema "Els drets no se suspensen".

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, juntament amb els secretaris generals de CCOO i de la UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Camil Ros respectivament; el portaveu del grup promotor de la ILP per la Renda Garantida de Ciutadania, Diosdado Toledano; i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han explicat un argumentari que es resumeix en el lema «Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real».

La ciutadania està cridada a sortir els carrers el dia 29 de maig, a les 12 hores, a una manifestació que arrencarà de Plaça Urquinaona i arribarà davant de la Delegació del Govern, a Pla de Palau.

Fins el moment, les entitats que s'hi han adherit són: CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, Òmnium Cultural, ANC, Assat.50, AICEC-ADICAE, Comissió Promotora de la ILP Renda Garantida de Ciutadania, Taula d'Entitats del Tercer Sector; Súmate, AMI, Avalot, Acció Jove, AJEC, CNJC, Intersindical-CSC i els partits: ERC, CUP, ICV, PSC.

Es refereixen a les següents lleis suspeses fins ara i que afecten a les classes populars catalanes:

La suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica i la llei d'igualtat per part del Tribunal Constitucional.

Els recursos d'inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que han suposat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals i la retallada de serveis públics per part de diferents governs.

Buidat de competències del Parlament de Catalunya.

Increment alarmant de la pobresa i desigualtats socials. Manca d'instruments per combatre.

Urgència de l'aprovació de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania.

Pobresa, democràcia, treball i drets socials i de ciutadania han d'estar en el centre de les reivindicacions.

Amb aquesta mobilització hi són presents totes les reivindicacions de totes les entitats i col·lectius que han treballat i treballen per a la defensa dels drets de ciutadania com a garantia per a combatre la pobresa:

Dret a l'habitatge.

Drets a l'educació pública de qualitat. Retirada de la LOMCE.

Dret a una sanitat pública per a tothom.

Dret de les persones consumidores.

Per una societat inclusiva.

Dret al treball digne.

Revertir les retallades començant per la darrera Reforma Laboral.

La lluita per la igualtat de gènere és fonamental per assolir la qualitat democràtica.

Necessitat d'un contracte polític amb la ciutadania pel treball digne, els drets socials i la democràcia real

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid