Llengua
Acte per donar a conèixer els premiats del 2n Concurs Tísner de creació de jocs de català

Serà el proper diuemenge 8 de maig a partit de  les 10 del matí a l'Estació del Nord de Barcelona 

04/05/2016 Cultura

El lingüista i enigmista Màrius Serra; el periodista  Salvador Alsius; l’expert en jocs Oriol Comas; el creador de joguines i director de l’empresa de jocs DEVIR, Joaquim Dorca, i la representant de l’executiva de l’àmbit de jocs i joguines de la Plataforma per la Llengua, Isabel Romano, ja han valorat les propostes de les 38 aules que participen en aquesta segona edició del Concurs Tísner de creació de jocs de català i han escollit tres premis i tres accèssits.

La decisió del jurat es farà pública el proper dissabte 8 de maig en un acte festiu presentat per Roger de Gràcia on les 38 aules participants s’aplegaran al vestíbul de l’estació del Nord. Entre alumnes, professors i acompanyants, es preveu concentrar 800 persones. Per a aquesta segona edició, el nombre d’aules participants ha augmentat: 25 més que l’any passat.

L’acte inclourà les actuacions de Cesk Freixas i el Doctor Möt.

Infants de 5è i 6è de primària han treballat les propostes lúdiques basant-se en l’ús de la llengua catalana. Per a una millor avaluació, cada aula ha enviat una maqueta real del seu joc, de manera que el jurat no només ha pogut valorar el concepte, sinó també l’estètica, la dinàmica, l’originalitat i la integració de la llengua en el desenvolupament dels jocs.

Les aules guanyadores s’enduran els següents premis:

-      1r premi: sortida al delta de l’Ebre per a realitzar esports d’aventura

-      2n premi: sortida al Parc d’Atraccions Tibidabo

-      3r premi: sortida a la pista de gel del Futbol Club Barcelona

-      1r accèssit: sortida a les mines de sal de Cardona

-      2n accèssit: activitat lúdica i educativa a la Fundació Joan Brossa i espectacle de màgia

-      3r accèssit: activitat lúdica i educativa al CosmoCaixa

El Premi Tísner de creació de jocs de català és una iniciativa de la Comissió de Jocs i Joguines de la Plataforma per la Llengua. Es poden veure tots els jocs presentats al web de jocs i joguines.