Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#jotambéxiulava
Jutjat el darrer imputat per haver participat l'any 2012 en la xiulada popular de Sant Pere de Reus
06/05/2016 Drets i Llibertats

Ahir va ser jutjat Marc Antoni Arenal  per la xiulada a les autoritats a la vigília de Sant Pere del 2012. La fiscalia li demana 2 anys de presó i 10 dies de localització permanent ja que li imputen un delicte d'atemptat contra l'autoritat i una falta de lesions arran d’estar present a la xiulada popular en què es denunciaven les retallades i la gestió del govern municipal encapçalat per Pellicer i Alegret així com les primeres imputacions pel macrocas de corrupció Innova.

Militants de diversos col·lectius que formen l'Assemblea Popular de Reus es van concentrar al jutjats per manifestar el seu suport i exigir la seva absolució. Consideren que els incidents pels quals se l’imputa són un acte més de “repressió policial i política contra la llibertat d'expressió de les persones”. David Vidal, portaveu de la CUP de Reus, entén que aquesta imputació “respon a un nou intent d'atemorir les veus crítiques de la ciutat de Reus».

D’altra banda, l’advocat que porta el cas, Carles Perdiguero, ha reiterat que la resposta de les autoritats va ser injustificada i ha recordat que aquell dia la policia va identificar a 28 persones, vuit de les quals van ser imputades i que, finalment, només una haurà d'anar a judici. És per aquestes raons que Perdiguero considera inconsistent l'atestat policial i, pel quan entén que s’hauria d’absoldre a Arenal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid