Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
València viu el 25 d'Abril més multitudinari i recupera la plaça

40.000 persones es manifestaren ahir pels carrers de València en una diada històrica que va tindre la cloenda en la plaça de bous, recuperada després de 15 anys.

24/04/2016 Política

Ahir els principals carrers de la ciutat de València, partint de la plaça Sant Agustí, foren testimonis de la tradicional manifestació del 25 d'Abril en reivindicació per les llibertats nacional i socials que organitza anualment ACPV amb el suport de diferents formacions polítiques, plataformes, sindicats i altres.

Val a dir que la d'ahir va ser una de la manifestació més multitudinària dels últims anys, amb més de 40.000 persones segons ACPV, una marxa que va transcòrrer pels carrers de la capital sense incidents ressenyables i en un to festiu i reivindicatiu que també va acollir personalitats destacades de la societat civil com ara el pare i la mare de Guillem Agulló, que recentment van rebre un homenatge històric en les Corts Valencianes.

L'acord sobiranista de la PDaD amb ANC i ASM al carrer

Podem dir d'altra banda que el pacte signat per la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Assembla Sobiranista de Mallorca (ASM) el passat dijous, va tindre el seu reflex al carrer amb el bloc de la Plataforma que estava encapçalada per responsables de l'ANC Àngels Folch, Cristòfol Soler de l'ASM i Toni Infante, de la PDaD, qui va declarar a La Veu del PV en representació de la Plataforma sobre els objectius i full de ruta de la plataforma. Infante indicava que “el fet és que l’Estat espanyol nega Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, i això dins d'Espanya no té solució".

Durant la marxa també va haver entitats com ara Intersindical Valenciana amb pancarta pròpia amb el lema «Volem decidir», Escola Valenciana, o formacions polítiques com ara EUPV, Compromís o Esquerra Republicana, mentre que algunes de les organitzacions de l'Esquerra Independentista van organitzar bloc propi amb Endavant, Arran, la CUP, la COS i Alerta Solidària, organitzacions que finalitzaren amb un parlament davant de la plaça de bous amb la intervenció, entre altres de la diputada i líder de la CUP Anna Grabriel, o Josep Villarrolla, qui va manifestar que "algun dia la plaça de bous de València "estaria plena d'independentistes", on es va celebrar l' «Homenatge a València» organitzat per ACPV.

Multitudinari concert a la plaça de bous

La multitudinària manifestació reivindicativa va finalitzar a la plaça de bous provinent del cèntric carrer Colon, on se va celebrar la Festa per la Cultura amb «Homenatge a València», on van tindre cabuda cantautors i grups des de Lluís Llach a Al Tall, passant per Feliu Ventura, Pau Alabajos, Miquel Gil, la Gossa Sorda… I també amb un ampli suport institucional, que va des del govern del Principat i les Illes fins a ajuntaments del País Valencià: Alacant, Castelló de la Plana, València, Vila-real, Vall d’Uixó i Almàssora. També hi col·laboren cinc universitats públiques valencianes (Jaume I de Castelló, València, Politècnica, Alacant i Miguel, entre altres, mentre que Feliu Ventura, Aspencat, Carraixet, Clara Andrés, Smoking Souls, Carles Belda, Amadeu Vidal, Prozak Soup, Rafa Xambó, Mireia Vives, les col·laboracions en acústic de La Gossa Sorda i Aspencat, Andreu Valor, Joan Amèric, Miquel Gil, Candela Roots, Sva-ters, Sèrman Mànser, Senior i el Cor Brutal, Cris Juanico, Ovidi3, Carles Santos i Tomàs de los Santos han completat el cartell.

La plaça de bous es va omplir amb prop de 10.000 persones que van posar punt i final a un dia històric, on també es va recuperar la plaça de bous de València per part d'ACPV i el nacionalisme valencià després de quinze anys de prohibicions per part dels governs del Partit Popular, qui no consentia cap acte de reivindicació valencianista a la plaça, fou l'any 2.000 quan es va fer l'últim acte allà.

La nit va finalitzar a les dos de la matinada després de sis hores de música, reivindicació dels drets nacionals i socials on no faltaren l'homenatge a Guillem Agulló i Miquel Grau en una nit històrica. A continuació vos oferim este vídeo de la CUP de Biar (l'Alcoià) que recull uns minuts de la nit de dissabte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid