Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Paralització del 3+2 a Catalunya. Crònica d'un curs de lluita del moviment estudiantil

PARALITZACIÓ DEL 3+2 A CATALUNYA. CRÒNICA D’UN CURS DE LLUITA DEL MOVIMENT ESTUDIANTIL

Avui, el moviment estudiantil ha aconseguit paralitzar l’aplicació del Decret del 3+2. Al llarg del vigent curs, la nostra lluita ha visualitzat el clam de les estudiants per assolir una educació digna en una terra lliure.

Donat que a les estudiants no se’ns havia donat veu, hem realitzat referèndums a totes les universitats públiques dels Països Catalans, exercint el nostre Dret a Decidir, tot preguntant democràticament a l’estudiantat si estava a favor o en contra de l’aprovació del decret popularment conegut com 3+2.

En aquests, la participació ha estat major que en qualsevol altre comissi realitzat a la universitat pública, superant, fins i tot, les eleccions al rectorat. Així doncs, els resultats d’aquests referèndums han mostrat dues coses: En primer lloc, el rebuig frontal de les estudiants cap al 3+2 i en segon lloc, que les estudiants no volem mai més una educació sense nosaltres.

Hem convocat mobilitzacions constants que, després de la multitudinària vaga del 3 de març, àmpliament legitimada pels resultats obtinguts als referèndums, han tingut la màxima expressió en la Marxa per la Pública, portant la veu de les estudiants des les aules als carrers, i fins al

Recuperant l’impuls que el moviment estudiantil tenia en l’època de la lluita contra el Pla Bolonya, hem omplert els carrers i les universitats de lluita. Mostrant el descontent vers els Rectors, donat que aquests han ignorat els resultats dels referèndums i han donat l’esquena al clam de l’estudiantat en contra del 3+2, hem portat les nostres demandes al Parlament de Catalunya, a través de la moció presentada per la CUP-CC avui 21 d’abril. Les demandes principals establertes en aquesta han estat:

  •  Una moratòria a l’aplicació del Real Decreto 43/2015 (popularment conegut com 3+2).
  • Avançar cap a equiparar l’oferta i els preus dels màsters públics amb la dels graus.
  • La creació d’espais de debat vinculats, amb participació de tota la comunitat universitària, sobre el model educatiu que volem a la futura República Catalana.

Avui sí, les nostres exigències han estat escoltades, i la moció s’ha aprovat amb els vots favorables de la CUP-CC, CSQP i JxS. No obstant, senyalem que JxS, ha votat en contra de l’establiment d’un preu màxim als Màsters privats i a la reducció del 30% dels crèdits ECTS.

Tal com hem explicat a la roda de premsa realitzada avui front la Delegació del Govern de l’Estat espanyol, les estudiants hem posat la primera pedra de la desconnexió del nord del país, la primera pedra del Procés Constituent a Catalunya: ja no obeirem mai més cap altra imposició de l’Estat espanyol; li hem dit a l’Estat espanyol i a les seves institucions que els volem fora. Davant les seves IMPOSICIONS, la nostra DEMOCRÀCIA!

No obstant, no ens aturarem: Continuarem dempeus per construir l’educació que volem i per paralitzar el 3+2, també, al País Valencià i a les Illes Balears.

Malgrat els seus intens constants de repressió, ja hem perdut la por: no deixarem de mobilitzar- nos ni deixarem de desobeir. Avui, més que mai, ho tenim clar: LA LLUITA EDUCA.

Les estudiants hem sortit de les aules, hem omplert els carrers, i hem arribat al Parlament.

Hem paralitzat el 3+2, però la lluita per construir l’educació que volem continua:

PER LA PÚBLICA, NI UN PAS ENRERE! Seguirem plantant batalla.

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid