La CUP porta als municipis del Girončs el debat sobre els serveis funeraris

La formació proposa que els ajuntaments de la comarca es coordinin per assolir uns serveis fúnebres “dignes i amb preus justos”

14/04/2016 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona
La CUP vol estendre el debat sobre la prestació dels serveis funeraris a tots els municipis del Gironès. Per això, la formació ha enllestit una proposta de moció que es presentarà properament a tots els ajuntaments on la CUP té representació, i que també es farà arribar a la resta de consistoris perquè la puguin debatre i posicionar-se.

En la moció es demana que els ajuntaments es posicionin a favor de la prestació pública dels serveis funeraris, i que es dugui a terme de forma mancomunada amb altres municipis de la comarca. Un altre punt d’acord és demanar als ajuntaments de Girona i Salt que impulsin un espai de treball entre els municipis interessats, per valorar quins serveis s’han de prestar de forma conjunta i a través de quina fórmula de gestió.

La CUP també demana que els ajuntaments facilitin informació actualitzada i entenedora sobre els drets i deures dels usuaris en matèria de serveis funeraris, així com de les empreses i dels catàlegs de serveis i preus de cada municipi. Finalment, proposa que els consistoris trametin escrits a Mémora reclamant-li el compliment escrupolós de la normativa i que permeti el lliure accés als tanatoris de Girona i Salt a altres operadors amb el cobrament corresponent pel servei.

La campanya per presentar aquesta moció a tots els municipis del Gironès arriba setmanes després que la CUP-Crida per Girona presentés més de dues mil signatures a l’Ajuntament de Girona “per uns serveis funeraris dignes i amb preus justos”. Prèviament, el Ple municipal de Girona va rebutjar una moció de la mateixa CUP demanant de replantejar l’actual model de prestació del servei, per tal de fer-lo “realment accessible al conjunt de gironines i gironins”. La CUP confia que la recollida de signatures i la pressió que puguin fer els diferents municipis de la comarca serveixi per reobrir el debat i aconseguir canvis.