Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espai públic
La Crida per Granollers-CUP denuncia l'apropiació per part del Circuit de Catalunya d'un camí d'accés públic

Després de fer la comprovació tècnica corresponent, el grup municipal de la CUP ha certificat que aquest camí és al mapa de la xarxa bàsica de camins públics de Granollers.

04/04/2016 Política

La Crida per Granollers-CUP ha denunciat que un dels camins d'accés públic del paratge de Can Ninou, dins del terme municipal de Granollers, està barrat al pas de persones quan aquesta via hauria de ser de lliure entrada segons la normativa municipal. El camí, que passa per terrenys propietat del RACC -i que en fa usos puntuals el Circuit de Catalunya-, es troba des de fa mesos amb un mur fet amb terra compactada, runa i barreres de formigó de més d'un metre d'alçada. La presència d'aquesta barrera dificulta enormement el pas de persones, principalment persones en bicicleta, en cadira de rodes o infants i dissuadeix el pas a altres persones.

Després de fer la comprovació tècnica corresponent, el grup municipal de la CUP ha certificat que aquest camí és al mapa de la xarxa bàsica de camins públics de Granollers. El Pla Especial de Protecció del Patrimoni Natural de Granollers especifica en un dels seus articles que «els camins públics de la xarxa bàsica de camins rurals i veïnals de Granollers són béns de domini i ús públic, i per tant, són inalienables, inembargables i imprescriptibles». De fet, a l'interior dels terrenys -a una zona de xops- s'hi poden observar pals d'indicacions de camins públics.

La denúncia arriba després de les queixes d'algunes persones que han fet ús d'aquest camí públic. La situació no és nova i l'apropiació del camí per part dels propietaris dels terrenys es porta produint de forma progressiva des de fa molt de temps anys. L'any 2008 ja es podia observar la presència de murs tipus «New Jersey» de formigó col·locats de forma transversal ocupant el camí. Al juny de 2015 es detecta la presència d'aquests murs col·locats de forma longitudinal. A principis de 2016 arriben queixes que a sobre d'aquests murs s'ha amuntegat un turonet de terra compactada i runes per donar a entendre que ni vianants ni ciclistes poden passar per aquest tram del camí, que serveix per arribar fina a d'altres camins públics com el camí de Can Ninou a Parets.

L'alcalde confirma que aquest camí és d'accés públic tot i que negui l'existència de la barrera durant el ple


Aquesta denúncia es va realitzar durant el darrer ple municipal del passat dimarts 29 de març en forma de prec perquè l'Ajuntament fes acomplir al RACC i al Circuit de Catalunya la normativa municipal. Durant el ple, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va arribar a afirmar que ell mateix havia comprovat el camí i havia pogut «accedir lliurement». L'alcalde va confirmar amb les seves paraules que el camí és d'accés públic tot i que negui l'existència de la barrera permanent. En canvi, les proves fotogràfiques aportades pel grup municipal i el testimoni de diverses persones que han fet ús d'aquest camí públic certifiquen la seva existència.

També en algunes queixes que s'han fet arribar, els testimonis parlen que, un cop superada aquesta barrera, s'han trobat personal vinculat al Circuit de Catalunya que ha impedit el pas per dins del camí. En aquests casos el personal es trobava circulant amb cotxes d'alta cilindrada per aquests terrenys de Can Ninou i pel camí públic realitzant proves de rally sense cap mena de mesures de seguretat ni control i sense cap publicitat o avís previ per a les persones que podien transitar per aquests camins d'accés públic. Fins i tot s'han trobat vídeos a Youtube on es fa des de fa anys publicitat d'aquestes proves de cotxes (vídeo 1vídeo 2).
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid