Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Les 6 feministes encausades de Palma seràn jutjades al setembre

Les 6 feministes encausades de Palma seràn jutjades al setembre

15/03/2016 Gènere

Aquest matí s'ha sabut que els propers dies 29 i 30 de setembre seran jutjades 6 feministes a Palma i s'enfrontaran a una pena de 4 anys de presó cada una, sol·licitada per part de l'acusació que formula el bisbat, encara que la fiscalia en demani un i mig. Els delictes pels quals estan imputades són contra la llibertat de culte i per ocupació d'un temple religiós, delictes dels articles 523 i 524 del codi penal, per uns fets ocorreguts el febrer del 2014. El passat desembre del 2014 una de les feministes va ser condemnada a 100 hores de treballs comunitaris.

Cal recordar que el 9 de febrer del 2014, les feministes entraren a l'església de Sant Miquel per defensar un avortament lliure i gratuït. En un context de protestes del moviment feminista d'arreu dels Països Catalans per defensar el dret al propi cos davant la involucionista i polèmica reforma de la llei de l'avortament del Partit Popular, l'anomenada llei Gallardón.

Des de l'inici del procediment, les joves encausades s'han vist sotmeses a una repressió constant per part de les forces de l'estat de la mà de l'església. Primer, foren detingudes en escala durant 3 setmanes diferents pels cossos policials, sense motiu aparent, després de la denúncia del bisbat de Mallorca.

Per si no fos suficient, la repressió també actuà davant la solidaritat, i les persones que es mobilitzaren per donar suport foren identificades i multades posteriorment. Foren més de 100 les identificacions per part de la policia espanyola durant les concentracions de suport a les feministes, acabant 8 d'elles en multes administratives de 301 euros.

Són molts els col·lectius de Mallorca i d'arreu dels Països Catalans que han mostrat el seu suport i han participat en la caixa de resistència per assumir les despeses judicials. "Ara més que mai, necessitam la força de totes per demostrar que no ens venceran, seguirem fortes defensant els nostres drets i juntes seguirem demostrant que no ens faran callar i que tot i que el setembre ens jutgin, no ens privaran de la nostra llibertat", han manifestat el Grup de suport feministes encausades i Alerta Solidària.

Aquests col·lectius també han deixat clar que "cap tribunal acabarà amb la nostra lluita i que seguirem defensant el dret a un avortament lliure i gratuït. Perquè la seva repressió no apagarà mai les reivindicacions socials, Absolució Feministes Encausades!!".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid