Universitats
Tres dies de vaga a l'UAB a favor de la paralització del 3+2
27/02/2016 Educació

La Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) informa que el Moviment Estudiantil de la UAB ha convocat vaga estudiantil per als propers 1, 2 i 3 de març am l'objectiu de reivindicar la paralització del 3+2 i  demanar l'obertura d'un procés vinculant i democràtic de tota la comunitat universitària per definir un model universitari al servei de les necessitats de la societat.

Després de la celebració el 2 de desembre d’un referèndum sobre l’aplicació del Decret 3+2, amb 8689 vots emesos que superaren amb escreixos totes les dades de participació a la UAB, els estudiants van manifestar el seu rebuig a aquesta reforma amb un contundent 95’7%, però el Rectorat, segons els estudiants, segueix ignorant aquest resultat. 

Cal recordar, que el Decret del 3+2 suposarà la reducció dels graus a 3 anys i l’augment temporal a 2 anys dels màsters. La clau d’aquest canvi rau en el cost econòmic que comporta, donat que el preu del grau és menor que el del màster, generant així una barrera econòmica per les classes populars a l’hora de cursar un màster. Al mateix temps, el grau obtindrà un empitjorament de la seva qualificació al mercat laboral, en favor dels màsters.

A més, segons el CAF, "estem immersos en un procés d’entrada de capital privat en els òrgans de presa de decisions de les universitats, reformant l’oferta acadèmica a favor dels seus interessos i mercantilitzant tots els ensenyaments universitaris. Les estudiants, doncs, veiem com la universitat pública, dia rere dia, pateix un retrocés democràtic històric"