NI UN PAS ENRERE AMB EL CATALÀ
La Plataforma per la LLengua es reuneix amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros
29/02/2016 Llengua
Campanya perquè la ciutadania "llenci tomàquets" virtuals a l'alcalde de Lleida pel pacte PSC-C's contra el català Campanya perquè la ciutadania "llenci tomàquets" virtuals a l'alcalde de Lleida pel pacte PSC-C's contra el català

La Plataforma per la Llengua es reuneix amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquesta tarda a les 19h a La Paeria per conèixer la situació actual de l’ús del català dins del consistori i les mesures que pretén dur a terme.

La reunió es va demanar després que l’ajuntament de Lleida, fruit de l’acord amb Ciutadans, tingués la voluntat de modificar el reglament d’usos lingüístics de La Paeria i s’emparés a la Llei estatal per utilitzar el bilingüisme en les polítiques que emetrà el consistori.

La trobada se celebra en plena polèmica de la nova retolació bilingüe a la ciutat de Lleida, que a partir de la setmana passada ja es pot veure en català i castellà.

La Plataforma considera que és una vulneració dels drets lingüístics que tenen els ciutadans de Lleida, sobre un tema que fins ara no hi havia cap mena de polèmica, i que el consistori ha utilitzat la política lingüística per usos totalment polítics i partidistes.

A l'octubre, l'entitat va engegar una campanya la “tomacada virtual” per recollir el malestar de la ciutadania de Lleida per l’acord que van signar PSC i Ciutadans el passat mes de juliol pel qual modificaven el reglament d’usos lingüístics actualment vigent amb l’objectiu que el castellà també pugui ser la llengua d’ús preferent del consistori, i que s’havia reafirmat per segon cop en el plenari municipal de la Paeria. A la campanya, varen participar van ser 9.341 persones.

Després de dos mesos de l’acció, Plataforma per la Llengua va demanar una reunió amb l’alcalde de Lleida per tal de conèixer la situació actual de la llengua catalana a la ciutat i poder saber les mesures que el consistori ha fet o pretén fer per corregir la situació anteriorment esmentada.