Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP rebutja el nou model de Transport Sanitari per «no adequar-se a la realitat gironina»

La formació insta al Departament de Salut a replantejar el nou model d’ambulàncies que millori els errors del nou contracte

13/02/2016 Salut

El grup de la CUP a la Diputació de Girona presentarà al ple del mes de febrer una moció de rebuig contra el nou model de Transport Sanitari, posat en funcionament el gener d’aquest any. El nou sistema ha implicat una reordenació del personal sanitari, que acompanyat d’una mala planificació durant el procés de contractació, està comportant un empitjorament de l’assistència sanitària a la nostra demarcació que afecta directament als usuaris dels serveis mèdics.
Segons la formació, els canvis de model han anat en detriment del personal sanitari: s’han substituït ambulàncies amb possibilitat de transportar i tractar persones malaltes 'in itinere' i amb una plantilla completa (metge, infermera i tècnic), per Vehicles d’Intervenció Ràpida (VIR), amb només metge i tècnic i sense possibilitats de transportar pacients.


La CUP, que se suma a les crítiques expressades per professionals del sector i el Col·legi de Metges, denuncia que els canvis han anat acompanyats d’una rebaixa de la qualitat de l’assistència als usuaris. A la ciutat de Girona, s’ha suprimit una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA), quedant-ne només dues de Suport Vital Bàsic (SVB). A poblacions com Anglès i Maçanet de la Selva, s’han reduït el servei 8 hores diàries, i a municipis costaners com l’Escala, l’Estartit i Palafrugell, s’han suprimit els reforços previstos per l’estiu. A la zona del Baix Empordà, on ja s’han produït mobilitzacions de la ciutadania i el personal sanitari, el nou model comporta retards d’uns 20-25 minuts en l’arribada de metges a poblacions com Calonge, Castell-Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro.


Segons Lluc Salellas, diputat de la CUP a la Diputació de Girona, ha destacant que els canvis aprovats «van en detriment dels principals perjudicats: la ciutadania», i ha afegit que el nou model «sembla dissenyat més específicament per un l’àmbit metropolità que no pas per la realitat de les nostres comarques». Salellas ha instat al Departament de Salut i al CatSalut que de manera immediata «es plantegin alternatives per mirar de resoldre l’actual situació d’absoluta irregularitat».

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid