L'Ajuntament d'Arenys de Munt també declara el rei Felip VI persona 'non grata'

Tal com va passar fa uns dies a Breda ahir l'Ajuntament d'Arenys de Munt va declarar el rei Felip VI persona 'non grata'.

12/02/2016 Política
A finals de gener l’Ajuntament de Breda (Selva) va aprovar una moció que declarava persona non grata el rei Felip VI i qualsevol membre de la corona espanyola. L’acord va ser pres per unanimitat ja que va comptar amb el suport dels regidors de CiU, la CUP, Tots per Breda i ERC (el partit que governa al municipi i havia  presentat la moció).

Ahir l'Ajuntament d'Arenys de Munt (Maresme) va declarar el rei Felip VI persona 'non grata' amb 7 vots a favor. La proposta ha tirat endavant amb set vots a favor -cinc d’ERC i dos regidors no adscrits-, quatre abstencions -tres de CDC i una de la CUP- i els dos vots en contra de PSC i PP. La moció va ser presentada pels dos regidors no adscrits, Esther Sànchez i Josep Manel Ximenis, aquest últim, impulsor de la primera Consulta d’Independència del 13 de setembre del 2009, i batlle d’Arenys de Munt per la CUP del 2011 al 2013.

La resolució estableix que Felip VI "representa a un Estat que impedeix el lliure exercici de dret a decidir del poble de Catalunya i que ha adoptat una postura no neutral cap al procés polític que viu Catalunya quan, a priori, se li hauria de pressuposar una neutralitat institucional, tal com han adoptat altres monarquies, com la britànica en el conflicte entre Escòcia i el Regne Unit ".