Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
8 vaguistes de Girona a judici encausats per la Vaga General del 14N de 2012

S’enfronten a penes que van dels 8 mesos als 4 anys i 5 mesos de presó.

07/02/2016 Drets i Llibertats

El proper dilluns jutgen a vuit vaguistes en relació a la manifestació  a Girona que va tenir lloc durant la Vaga General del 14 de novembre de 2012. Les nostres companyes s’enfronten a penes que van dels 8 mesos als 4 anys i 5 mesos de presó. El Grup Antirepressiu de Girona ha convocat una concentració de suport davant dels Jutjats a les 9.30h. El col·lectiu exigeix la seva absolució, com remarca el manifest que s'ha redactat.

En aquesta línia, s'han realitzat diversos actes de suport amb els vaguistes al Casal Popular Pla de l'Estany de Banyoles i a l'Ateneu Popular Salvadora Cata de Girona. Divendres passat es va fer una concentració a la plaça del Vi de Girona que va aplegar més de 200 persones. 

Els fets

Aquell 14 de novembre, més de 2000 persones es van manifestar pels carrers de Girona responent a la massiva mobilització de la Vaga General. Cal recordar que aquesta, va ser convocada per donar resposta a les polítiques antisocials impulsades pel govern, en un moment de greu crisis econòmica que ha fet estralls a les classes populars.

A Girona, la manifestació es va aturar a la Cambra de Comerç, perquè amb una setmana d’anterioritat, el President d’aquest lobby empresarial Gironí, va declarar als mitjans de comunicació “Que calia anar amb compte amb els de fora perquè ens robaven la feina” i “que els gironins s’havien d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. La intenció d’aturar-se a la cambra era llegir un comunicat donant resposta a les declaracions, però l’operatiu policial ho va impedir, abraonant-se i fent fora a les manifestants.

Un mes i mig més tard agents encaputxats van detenir vuit persones als seus domicilis, acusant-los de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Cal fer esment que aquestes detencions, es van portar a terme sense una identificació prèvia i tal com hem denunciat en reiterades ocasions, denunciem l’existència de fitxers que permeten detencions a dit i que no compleixen la normativa vigent de protecció de dades. De fet, inclòs la responsable de l’operatiu policial va admetre en declaracions en seu judicial que agents de paisà li van mostrar fotos de persones conegudes per la seva militància i implicació en els moviments socials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid