Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Carta oberta a la consellera Meritxell Serret
Consellera Meritxell Serret,

Ens hem assabentat a través dels mitjans de comunicació que hem d'aplicar altra vegada la vacuna de la llengua blava als nostres ramats. I és que diuen, diuen, diuen que a l'Estat francès i a d'altres països europeus s'han detectat focus de la malaltia; i diuen, diuen, diuen que és molt probable que arribi a casa nostra; i diuen, diuen, diuen que hem d'aplicar la vacuna abans del 30 abril; i diuen, diuen, diuen que és una decisió acordada amb el sector... Sincerament, reconec el meu desconeixement de la propagació de la malaltia per les terres del vell continent, i entenc que no és responsabilitat meva i de la gent del sector tenir la informació i coneixement dels possibles brots de la malaltia. Ara bé, entenc que l'administració catalana sí que n'ha d'estar assabentada i, sobretot, ha de fer arribar aquesta informació a la gent del sector, fet que no s'ha produït i del qual em queixo i ens queixem.

Havent vist les desconcertants conseqüències que va tenir l'aplicació de la vacuna del 2008 sobre la salut dels nostres ramats, crec que l'administració hauria d'haver actuat d'una forma més decidida i clara a l'hora de fer arribar la informació al sector. El fet d'aplicar la vacuna ara, a última hora i a més córrer, denota improvisació, fet que, vistos els antecedents del 2008, ens preocupa, i molt. Aprofito per recordar-li que, llavors, dotzenes d'explotacions van denunciar problemes amb el bestiar degut a l'aplicació d'aquesta vacuna. L'administració va estudiar i analitzar les queixes dels ramaders? Si és així, per què no s'han fet arribar les conclusions al sector? O potser és que ni tan sols es van atendre ni analitzar?

El què li demano, Consellera Meritxell, és diàleg i informació, i contrastar opinions entre tècnics-veterinaris i ramaders. La gent del sector creiem que la vacuna és especialment agressiva amb els animals que no es troben en el seu òptim estat corporal (ja sigui perquè crien i/o perquè som al cor de l'hivern). L'opinió dels tècnics i veterinaris de l'administració, senzillament, no la sabem. Nosaltres creiem que haver pogut aplicar aquesta vacuna a finals de tardor segurament hauria estat menys agressiu pel bestiar que no pas fer-ho ara. Actuar a cop de decret, sense posar tota la informació sobre la taula i sense haver acordat les mesures a dur a terme conjuntament amb el sector, no em sembla la manera més eficaç per fer front a les problemàtiques que tenim avui les explotacions ramaderes del nostre país.

Martí Vila Fajula
President de l'Associació de Pastors del Ripollès

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid