Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Celoni 5 de gener, Homenatge al maqui Quico Sabaté: 56è aniversari de la seva mort
30/12/2015 Memòria històrica

Un any més des del moviment llibertari vallesà recordarà la figura de Francesc Sabaté Llopart “Quico”.

Durant els darrers anys s'han portat a terme moltes activitats per tal de mantenir viva la flama dels ideals d'en Quico Sabaté, cada 5 de gener.

El 1995, amb motiu del 35è aniversari de la seva mort, l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental organitzà activitats d'homenatge, i l’any 2000 una comissió celonina organitzà actes en el 40 è aniversari.

Més recentment, en el 50 è aniversari, es va crear una comissió formada per la nostra organització i el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté, la CUP de Sant Celoni, la CNT de Granollers i comarca, i la CGT del Vallès Oriental, i a partir d'aquesta comissió durant tot el 2010 es van realitzar activitats en record de la seva lluita i els ideals llibertaris de Quico Sabater. L'acte es va cloure amb la dignificació de la seva tomba i la realització 'un mural i una escultura al poble de Sant Celoni. A tot això cal recordar els homenatges de la Marxa dels Maquis que s'han realitzat els darrers anys.

Els organitzadors d'aquest homenatge recorde que al Vallès Oriental hi ha més exemples de persones que van formar part de la resistència antifeixista dels maquis. I s'ha recuperat a la figura del granollerí Ramon Gonzalez Sanmartí, conegut com El Nano de Granollers o Salvador Soler Santamaría, que va morir d'un tret al front el 13 de juny de 1948 en una emboscada als carrers Tallers, Valldonzella i plaça Bonsuccés de Barcelona.

Activitats previstes de record de Quico Sabater:

 12.00h- Ofrena floral i parlaments al cementiri de Sant Celoni. Passeig del Cementiri, 00

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid