BTV
La CUP Capgirem Barcelona exigeix la dimissió del consell d'administració de BTV
16/12/2015 Drets i Llibertats
La CUP Capgirem Barcelona denuncia un doble enriquiment amb el pressupost de BTV La CUP Capgirem Barcelona denuncia un doble enriquiment amb el pressupost de BTV

La CUP Capgirem Barcelona exigirà la dimissió del Consell d’administració de BTV per no acatar la decisió de la majoria del Ple de l’Ajuntament.

Mesos abans la mateixa plantilla de BTV ja havia sol·licitat la dimissió del mateix Consell per no escoltar les seves propostes laborals que exigien la fi de l’externalització. No els van escoltar llavors, ens temem que tampoc ara comptem amb el suport suficient per fer-los fora.

El dia 12 de novembre posteriorment a la sentència guanyada per les treballadores de BTV en que es reconeixia que ICB SPM S.A. havia comés un delicte de cessió il·legal de treballadores el Consell d’administració de BTV emetia aquest comunicat :

“El Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona SA spm, reunit en sessió extraordinària aquest matí:
Ha acordat per majoria, en discrepància amb el fons de la sentència i en compliment dels deures d’administració diligent
i lleial i atès el greu perjudici econòmic que suposa per a la societat, que cal presentar recurs a la sentència del Jutjat
Social n. 14 de Barcelona que condemna ICB per “cessió il·legal” de 4 treballadors de la productora Antena Local. Ha acordat demanar a l’Ajuntament de Barcelona l’informe sobre la sentència que han realitzat els serveis jurídics del
consistori.

Entenent que aquesta sentència comporta unes implicacions estratègiques, programàtiques i pressupostàries i sobre el
propi model de gestió de BTV que traspassen les competències del Consell, ha acordat per unanimitat traslladar
a l’Alcaldessa els motius de la seva decisió, vinculant-la als criteris i acords que el Plenari del Consell Municipal pugui
adoptar en la seva condició de Junta General de l’entitat.”

Paral·lelament, la Comissió de Seguiment del Contracte Programa d’ICB, reunida la setmana passada, va decidir accelerar l’encàrrec per elaborar un estudi sobre el model de gestió de BTV. El Plenari del Consell Municipal es va reunir el 27 de novembre i en la proposició presentada per Barcelona en Comú (BEC) on s’especificava que es retirés el recurs de la sentència va ser votat afirmativament per aquest mateix grup i per C’s, ERC, PSC i CUP. CiU i PP es van abstenir.

De totes maneres, per no dir veritats a mitges, segons la formació en el primer redactat de la proposició de BEC no s’esmentava la retirada del recurs, sinó que van ser les pròpies treballadores que havien guanyat la sentència per cessió il·legal de BTV les que van haver de recordar al grup de Govern que era essencial que sortís en el text.

D’aquesta manera el Consell d’administració de BTV va realitzar dilluns d’aquesta setmana el següent comunicat negant-se a si mateix i al propi Ple de l’Ajuntament:

“El Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, SA, Spm, reunit en sessió ordinària celebrada en el dia d’avui, acusa recepció de la proposició/declaració de grup número CP15/15 PR/15, aprovada pel Plenari del Consell Municipal del passat 27 de novembre, en relació a la sentència del Jutjat Social número 14 de Barcelona.

El Consell és conscient de la situació de conflicte laboral actual i considera, de forma unànime, que ha de ser proactiu en la seva resolució, tot exercint les facultats que li atribueixen els estatuts de la societat i el reglament d’organització i funcionament dels serveis públics de televisió i ràdio locals de Barcelona.

Per aquest motiu, i sense perjudici del manteniment del recurs de suplicació contra la sentència esmentada, pels motius que ja va expressar en la seva sessió del 12 de novembre d’enguany, ha decidit encarregar a la direcció de la societat l’inici, a la major brevetat, de converses amb totes les parts afectades (ICB, treballadors/es, Ajuntament i productores) a fi d’estudiar possibles vies per resoldre aquesta situació.

En paral·lel, el Consell emfatitza la necessitat d’accelerar la realització de l’estudi sobre el model de gestió previst en el número 4.3.2 del contracte programa vigent.”