Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Absolta la portaveu de la PAH Girona-Salt i dues persones més

Havien estat denunciats per l'exregidora a l'Ajuntament de Salt

01/12/2015 Drets i Llibertats

El 19 de juny de 2014 un grup de 7 persones de la PAH-Girona-Salt es disposaven a assistir a la reunió de la Taula d'Habitatge de Salt on hi havien estat convocades a través d'un correu electrònic enviat per l'Ajuntament de Salt. L'exalcalde Jaume Torramadé i l'exregidora Glòria Pàmies, ambdós de CiU, van decidir no permetre la participació a la Taula d'Habitatge a les membres de la PAH. Això va provocar les queixes i la protesta del col·lectiu pel Dret a l'Habitatge que hi havia anat per posar damunt la taula les greus situacions que pateixen les persones que en formen part. Durant la protesta, que el col·lectiu qualifica de “legítima”, les aleshores autoritats municipals van decidir emprar la força policial i van ordenar a la Policia Local de Salt fer fora de l'Ajuntament a les membres de la PAH.

Dies després l'exregidora convergent Glòria Pàmies va presentar una denúncia per via penal contra tres de les persones que van ser presents el dia dels fets: la portaveu de la PAH-Girona-Salt, Marta Afuera, un altre membre del mateix col·lectiu i un fotoperiodista que cobria l'acte a nivell professional. Pàmies acusava a aquestes tres persones de desordres públics. La denúncia no va prosperar per via penal i va passar a judici de faltes a través del Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Girona. Finalment ahir dilluns es va dur a terme el judici que va acabar amb l'absolució de les tres persones denunciades per l'exregidora convergent. Es dóna el cas que el judici s'ha suspès set vegades a causa de diversos errors judicials i per la impossibilitat d'assistència de les persones implicades.

Les desavinences entre la PAH i l'equip de govern de CiU sobre la gestió de la Taula d'Habitatge venen de lluny, ja que la PAH va organitzar diverses mobilitzacions per aconseguir que aquest organisme es posés en marxa i van acusar l'exalcalde Torramadé de mantenir la taula inoperativa i de no tenir voluntat política per a treballar pel Dret a l'Habitatge. Segons la PAH, la situació ha millorat des de fa uns mesos després del canvi de govern format ara per ERC i la CUP.

El nou equip de govern de Salt ha decidit posar en marxa la Taula d'Habitatge i s'han dut a terme les dues primeres reunions, que tenen una periodicitat mensual i que han comptat amb la participació massiva dels col·lectius relacionats amb habitatge i els diversos departaments implicats de les administracions. La PAH-Girona-Salt espera que “amb aquesta nova direcció política, la Taula d'Habitatge de Salt sigui un mecanisme real de participació ciutadana i que sigui útil per a fer front a l'enorme emergència habitacional i vivencial que pateix gran part de la població saltenca”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid