Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 ANYS DE RESISTÈNCIA
MÉS no assistirà a la celebració de l’exèrcit espanyol amb motiu dels 300 anys de l’ocupació de les Illes

L'ASM ja havia denunciat els actes militars en aquesta línia i el batlle de Manacor per MÉS va denegar un permís a l'Exèrcit espanyol per celebrar l'ocupació.

27/11/2015 Política

Els consellers del grup MÉS al Consell de Mallorca han advertit per carta el comandant general de Balears que no participaran avui en els actes per celebrar el tercer centenari de la Capitania General de Balears, segons informa l'ARA Balears

La carta enviada al comandant general de Balears, el general de divisió Fernando Aznar Ladrón de Guevara, està signada pels dos portaveus de MÉS al Consell de Mallorca. Hi asseguren que han rebut informació de la celebració d'una missa dia 27 i que han estat convidats a un acte castrense el mateix dia per celebrar el tricentenari de la Comandància General de Balears. I deixen clar que, “com a representants dels mallorquins i mallorquines”, no assistiran a cap dels actes commemoratius organitzats.

Els portaveus de MÉS, Mercè Bujosa i Lluís Enric Apesteguia, adverteixen en la missiva que “fa 300 anys Mallorca i Eivissa foren els darrers territoris de la Corona d'Aragó a ser conquerits per les tropes castellanes i franceses partidàries de Felip d'Anjou i el seu model centralista i absolutista d'arrel francesa”. Recalquen que “era derrotat el Regne i el poble mallorquí”. I afegeixen que “la creació de la Capitania General de Balears és conseqüència dels Decrets de Nova Planta, els quals –per dret de conquesta– abolien les institucions centenàries pròpies de Mallorca”.

I sentencien que aquests decrets varen tenir unes “conseqüències funestes” per als habitants de Mallorca i d'Eivissa en el terreny polític, però també militar, social, econòmic, lingüístic i cultural. Per tot això, els consellers insulars de MÉS avancen que no participaran en els actes de commemoració del tricentenari de la Comandància General de Balears.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid